22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Filmul de groază din Mazepa: Părinţii, înjunghiaţi în gât şi faţă! (detalii macabre din anchetă) - UPDATE
Filmul de groază din Mazepa: Părinţii, înjunghiaţi în gât şi faţă! (detalii macabre din anchetă) - UPDATE

Ieri s-a dispus de către procuror reţinerea bărbatului (foto), pe o durată de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie analizată oportunitatea dispunerii/propunerii luării unor alte măsuri.
"La data de 13.02.2024, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale împotriva a unui bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în mun. Galaţi, sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor calificat, săvârşită asupra unui membru de familie, prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 – 189 alin. 1 lit. f Cod penal, cu aplic. art. 199 alin. 1 Cod penal şi ultraj, în forma tentativei de omor asupra unui poliţist, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal rap. la art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal, reţinându-se că există suspiciunea rezonabilă că suspectul P.A., în ziua de 13.02.2024, în jurul orei 14:00, aflându-se în apartamentul părinţilor săi P.V.V şi P.D, din mun. Galaţi, l-a lovit pe tatăl său cu pumnul în zona capului, iar apoi i-a tăiat cu un cuţit atât pe tatăl cât şi pe mama sa, provocându-le astfel leziuni grave (plăgi înţepat tăiate la nivel cervical, la nivelul regiunii toracice, precum şi la nivelul degetelor 3-4 mână stângă în ceea ce îl priveşte pe PVV şi plăgi înţepat-tăiate la nivelul regiunii faciale, cervicale şi suprascapulare dreapta, în ceea ce o priveşte pe PD), prin acţiunile sale realizate folosind un obiect tăietor-înţepător, PA urmărind suprimarea vieţii persoanelor vătămate, rezultat care nu s-a produs în special datorită opoziţiei persoanei vătămate PVV. Ulterior, în jurul orei 14:40, aflându-se la locuinţa sa din mun. Galaţi, P.A. l-a atacat cu un cuţit pe agentul de poliţie V.I.D, care, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu se deplasase la respectiva adresă pentru a-l prelua şi conduce pe PA la sediul secţiei de poliţie, provocându-i plăgi înţepat-tăiate la nivel clavicular stânga şi suprascapular stânga, cel în cauză prevăzând şi urmărind suprimarea vieţii agentului de poliţie. La data de 13.02.2024 s-a dispus de către procuror reţinerea suspectului, pe o durată de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie analizată oportunitatea dispunerii/propunerii luării unor alte măsuri. Facem precizarea că începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană şi punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă, sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţile realizate în acest cadru neputând să înfrângă, în nicio situaţie, principiul prezumţiei de nevinovăţie", informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.
Despre sângerosul incident din Mazepa, pe larg în articolul "Atac cu lama cuţitului în Mazepa! Şi-a tăiat părinţii, apoi a înjunghiat un poliţist".

UPDATE: Tribunalul a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.


Articole înrudite