Firmele din Galaţi riscă amenzi grele dacă nu îşi strâng gunoiul

Joi, 08 Martie 2018 15:55
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care nu înţeleg şi care nu respectă legislaţia privind regimul deşeurilor vor suporta amenzi usturătoare, asta deoarece Poliţia Locală îşi propune să facă mai multă curăţenie faţă de anii precedenţi. "Sunt sute de operatori economici care nu au contracte încheiate de salubrizare şi care nu respectă legislaţia, de aceea ne-am propus anul acesta împreună cu alte societăţi, Ecosal şi altele, să facem mai multă ordine faţă de anii precedenţi", a declarat directorul general al Poliţiei Locale, Petrică Hahaui.

"În conformitate cu prevederile HCL 307/2006, art. 15 lit. a pentru neîncheierea de contracte prestare servicii de salubrizare cu operatorul licenţiat existent la nivelul Municipiului Galaţi, având în vedere Planul de masuri privind verificarea operatorilor economici de pe raza Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Galaţi, privind modul în care aceştia gestionează deşeurile municipale produse, în luna februarie 2018, la nivelul Serviciului de Protecţie a Mediului, au fost efectuate un număr de peste 270 controale la operatori economici (societăţi comerciale, PFA-uri şi II-uri) şi s-au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.000 lei. Astfel, în conformitate cu prevederile Legii 101/2006, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare respectivă. De asemenea, potrivit HCL 124/2016, privind aprobarea «Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Galaţi», sancţionează cu amenda de la 1.000 la 1.500 lei, nerespectarea prevederilor art. 119 lit. i - să încheie contracte pentru prestarea unei activităţi a serviciului de salubrizare numai cu operatorul căruia UAT Galaţi i-a atribuit, în gestiune directă sau în gestiune delegată, activitatea respectivă", se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Galaţi.

Măsurile vor continua să fie aplicate pe tot parcursul anului 2018

Poliţia Locală Galaţi reaminteşte că, în anul 2017, în urma sesizărilor venite din partea Serviciului Public Ecosal sau a unor persoane fizice, precum si a planurilor de masuri realizate de către Serviciul de Protecţie a Mediului, au fost aplicate un număr de 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66.900 lei, operatorilor economici care nu au respectat legislaţia privind încheierea de contracte pentru preluarea deşeurilor municipale.
Aceste măsuri ferme vor continua să fie aplicate pe tot parcursul anului 2018 de către poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului care vor urmări modul în care sunt gestionate (generare, colectare, stocare, valorificate/eliminare) deşeurile rezultate din activitatea agenţilor economici de pe raza municipiului Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu