Focar de COVID-19 la o firmă de distribuţie de medicamente din Galaţi Recomandat

Miercuri, 01 Iulie 2020 16:25
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Transmitere extracomumitară extinsă în sectorul economic gălăţean. După ce ieri, marți, 30 iunie 2020, pe platforma Şantierului Naval Damen Galați au fost confirmate 41 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „Zeci de angajaţi ai Damen Galaţi infectaţi cu noul coronavirus“, azi, miercuri, 01 iulie 2020, un depozit de distribuiţie medicamente s-a închis pentru dezinfecţie după infectarea a 12 angajați din 35.

„A fost confirmat un focar la o firmă de distribuţie de medicamente. Cei 35 angajaţi au fost testaţi. Dintre aceştia, 12 au rezultate pozitive, 19 au rezultate negative şi avem patru analize în aşteptare. Firma a fost închisă pentru dezinfecţie terminală. Se continuă ancheta epidemiologică pentru identificarea contacţilor. Cei depistaţi pozitiv au fost internaţi în spitalele suport”, a declarat Liliana Iordăchescu, DSP Galaţi.

Asta după ce ieri se vorbea despre un număr mare de infectări şi pe platforma Șantierului Naval. „Avem un agent economic important care în momentul acesta prezintă un focar de infecţie cu coronavirus. Acolo au fost deja luate măsuri de către reprezentanţii companiei, au fost luate măsuri de termoscanare, a fost impus portul măştii atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise, inclusiv în perioada în care se face transportul către şantier. În momentul de faţă, cu tot cu subcontractori, au ajuns la 41 de cazuri. Important este că a mai apărut un focar la un depozit de medicamente, situat tot în municipiul Galaţi. Acolo au fost făcute analize, urmează să stabilim câţi angajaţi sunt din Galaţi, câţi sunt din Brăila, ca să le comunicăm şi colegilor din Brăila situaţia“, a aprecizat prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu.

Sunt probleme și la agenții economici din sectorul servicii. Autorităţile locale au convocat mai mulţi manageri ai societăţilor comerciale nemulţumit de faptul că în urmă controalelor efectuate în mall şi alte magazine nu se respectă normele de protective.

„Noi am început deja să avem întâlniri cu agenţii economici din Galaţi, ca să conştientizeze faptul că pericolul nu a trecut, este mai prezent decât oricând. Am avut, începând de luni, întâlniri cu reprezentanţii mall-ului din municipiu tocmai pentru că am constatat în perioada această că nu se respectă măsurile de protecţie şi de distanţare socială. Am identificat persoane care nu poartă mască în mall, angajaţi ai magazinelor care nu poartă mască sau o poartă doar pe bărbie sau pe gură, şi nu au fost luate nici un fel de măsuri împotriva lor. Tocmai de aceea, împreună cu poliţia, cu jandarmeria şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, lucrăm la un plan de măsuri, care va fi pus în aplicare în zilele următoare pentru a încerca o limitare a acestor cazuri care au apărut în Galaţi. În afară de asta, am făcut şi o evaluare a numărului de paturi din spitale, vrem să ştim exact care este evoluţia în spitale, pentru că există riscul să nu mai putem prelua în spitale toate persoanele care sunt confirmate pozitiv. Ori, dacă nu înţelegem cu toţii că trebuie să fim responsabili, să dăm dovadă de conştiinţă civică, să evităm aglomerările, să evităm să ne deplasăm fără mască în spaţii comerciale sau în incinte, în magazine, vom avea probleme şi probleme, se pare că vor fi din ce în ce mai mari. Fac un apel către toţi cetăţenii să fie responsabili, să aibă în credere în măsurile autorităţilor şi să nu îi creadă pe cei care, cu interes sau cu dezinteres, îi mint că nu există nici un pericol. Pericolul există, pericolul nu a trecut, nu este în vacanţă, şi avem o situaţie care creşte în judeţ“, a mai precizat prefectul.

Vor fi făcute controale alături de poliţişti şi inspectorii sanitari pentru a se respecta măsurile de protecte şi cele de distanţare socială.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu