Fonduri europene: A fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea Liceului Auto Recomandat

Miercuri, 26 Februarie 2020 10:55
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, astăzi, miercuri, 26 februarie 2020, că a fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, sau aşa cum îl cunosc gălăţenii, Liceul Auto, în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 1,7 milioane de euro. Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost câştigat, în urma licitaţiei publice, de către asocierea firmelor Dreams Riviera SRL - Romsit Construct SRL - Rovis Lider SRL - Submit SRL. Valoarea contractului este de 5.089.561,72 lei fără TVA, fiind prevăzute 2 luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie.

Municipiul Galaţi a depus cererea de finanţare pentru realizarea proiectului „Reabilitarea Colegiului Tehnic «Traian Vuia» - Corp Şcoală Galaţi“ în data de 21 noiembrie 2018, prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.4 - Investiţiile în educaţie, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare, Obiectiv specific 4.5 - Creşterea calităţii infrastructurii educaţionale relevante pentru piaţa forţei de muncă.

Ce lucrări se vor realiza

Proiectul presupune realizarea de lucrări de reabilitare şi de consolidare, reabilitarea termică a elementelor de anvelopă, reabilitarea instalaţiilor sanitare şi electrice, înlocuirea tâmplăriei interioare, refacerea placajelor cu faianţă, zugrăveli lavabile la pereţi şi tavane, lucrări de sistematizare verticală, achiziţionare de mobilier şcolar (bănci, scaune, catedre) şi calculatoare. Obiectivul proiectului Reabilitarea Colegiului Tehnic „Traian Vuia” - Corp Şcoală Galaţi vizează creşterea calităţii infrastructurii educaţionale pentru asigurarea unei pregătiri de specialitate într-un mediu corespunzător celor 598 elevi înscrişi în unitatea de învăţământ.

Valoarea totală a proiectului este de 8.192.852,43 lei, din care cheltuieli totale nerambursabile reprezintă 3.813.699,80 lei, cheltuielile neeligibile sunt de 4.301.321,99 lei, contribuţia Municipiului Galaţi fiind de 77.830,64 lei. Colegiul Tehnic „Traian Vuia” este situat în municipiul Galaţi, pe strada Anghel Saligny, nr. 117. Clădirea şcolii a fost construită în anul 1982 şi este formată din 2 tronsoane, regim de înălţime Sb+P+3etaje+Pod, suprafaţa construită fiind de 927,00 mp. În perioada de programare 2014-2020, Municipiul Galaţi a depus cereri de finanţare pentru realizarea de lucrări de reabilitare termică, modernizare şi dotare pentru 18 unităţi de învăţământ, în valoare totală de peste 20 de milioane de euro.

Articole similare:
- Fonduri europene de 4 milioane euro pentru modernizarea Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare” şi a Colegiului Tehnic „Traian Vuia”

- Colegiul Tehnic "Traian Vuia" va fi reabilitat cu fonduri europene

- Investiţii de aproape 2 milioane de euro la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia”

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu