23 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: 180 de elevi din Galați s-au întrecut la concursurile destinate micilor pompieri!
FOTO: 180 de elevi din Galați s-au întrecut la concursurile destinate micilor pompieri!

Etapa zonală a concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa” a avut loc miercuri şi joi, în zilele de15-16 mai 2024. Nu mai puţin de 180 de elevi, de la 20 unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi, s-au întrecut în cadrul competiţiilor care au devenit deja o frumoasă tradiţie la malul Dunării de Jos.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi a organizat concursurile în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, astfel că elevii au putut deveni adevăraţi prieteni ai pompierilor! În plus, scopul principal a fost ca tinerii să îşi dezvolte capacitatea de înţelegere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediul înconjurător.

Elevii care au luat parte la concursul „Prietenii Pompierilor” au avut de parcurs o probă teoretică şi două probe practice: „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”. Concursul de joi - „Cu viaţa mea apăr viaţa”, este o competiţie ce constă într-o probă teoretică şi două practice. La cea teoretică, elevii au completat un chestionar cu întrebări din domeniul protecţiei civile. Probele practice au presupus transportarea unei persoane accidentate pe targă pe o distanţă de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat, ambele fiind contracronometru.

Elevii s-au străduit să obţină un timp cât mai bun, clasamentul fiind următorul:

Concursul „Prietenii Pompierilor” – Gimnaziu
I – Şcoala Gimnazială nr.11 „Mihail Sadoveanu” Galaţi
II – Şcoala Gimnazială nr.43 „Dan Barbilian” Galaţi
III – Şcoala Gimnazială nr.28 „Mihai Eminescu” Galaţi

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” – Gimnaziu
I – Şcoala Gimnazială nr.3 Galaţi
II – Şcoala Gimnazială nr.11 „Mihail Sadoveanu” Galaţi
III – Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Galaţi

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” – Liceu
I – Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Galaţi
II – Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” Galaţi
III – Liceul Tehnologic nr.1 Corod

Rezultatele finale se vor centraliza la nivel naţional, iar şcoala câştigătoare în etapa interjudeţeană se va califica la etapa finală, unde se va întrece cu unităţi de învăţământ din toată ţara. FOTO, mai jos!

Concursurile au fost anunţate de Monitorul de Galaţi în articolul "FOTO: Etapa judeţeană a concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, Galaţi 2024".


Articole înrudite