31 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Au început lucrările de modernizare a Parcului Carol (fost Parc CFR)
FOTO: Au început lucrările de modernizare a Parcului Carol (fost Parc CFR)

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului Carol (fost Parc CFR), după ce au fost atrase fonduri europene în acest scop, informează Primăria municipiului Galaţi.

„Aşa cum am promis, punem în valoare acest parc emblematic al oraşului, astfel încât gălăţenii să se bucure un spaţiu modern şi primitor pentru relaxare şi petrecerea timpului liber. Atât de îndrăgit, dar abandonat foarte multă vreme, iată că parcul va primi în curând un aspect modern şi va redeveni un loc atractiv aşa cum ne dorim cu toţii”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Astfel, în cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele lucrări principale: amenajarea spaţiilor verzi şi a aleilor pietonale; instalarea de mobilier nou; dotarea cu echipamente de fitness şi cu echipamente de joacă; realizarea de fântâni arteziene; refacerea împrejmuirii; iluminat ambiental pentru alei prin montarea unor corpuri cu lămpi LED de mare eficienţă care se vor integra în peisagistica parcului; realizarea de reţele de apă-canalizare noi; sistem de irigaţie; montarea unei instalaţii de supraveghere video.

Totodată, se propune zonarea pe cinci funcţiuni specifice. Astfel, pentru zona de intrare şi aleea centrală  se propune o platformă pietonală cu jocuri de apă, dar şi o alee centrală alveolată - paviment dale cu inserţii de iarbă şi perete vegetal; două oglinzi de apă (fântâni cu jeturi) şi zona de gradene. O altă zonă va fi cu alei pietruite şi înierbate simple sau bordate cu vegetaţie în trepte ce închid un mic parc cu vedere la lac. Este proiectată şi o zonă specială pentru animale de companie. Una dintre zone va fi cu gradene şi cascadă, iar cea de agrement va avea loc de joacă şi instalaţii de fitness. Pentru întreţinerea vegetaţiei se propune introducerea unui sistem de irigare semiautomat.

Parcul Carol este menţionat între parcurile existente în oraş în anul 1927 de către Gheorghe N. Munteanu Bârlad în lucrarea „Galaţii”.

Lucrările de modernizare sunt derulate de Asocierea CONSUMCOOP GALATI - FRAGAR TRADING SRL - SUBMIT SRL, fiind prevăzute 7 luni pentru execuţia acestora. Valoarea contractului de lucrări este de 6.114.277,9 lei fără TVA. Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 9.613.081,87 lei, iar cofinanţarea de la bugetul local este de 192.261,63 lei. Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020 - Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban - Prioritatea de investiţii 9.1 - Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunităţii (DLRC), potrivit Primăriei Galați.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓


Articole înrudite