20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Clădire nouă pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci
FOTO: Clădire nouă pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Astăzi, 18 aprilie 2024, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Galaţi, a fost aprobat un nou proiect de investiţii în sănătatea tecuceană. Astfel, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru construirea de la zero a unei clădiri şi pentru Policlinica (Ambulatoriul) spitalului, investiţia fiind de peste 45 de milioane de lei, din care 20 de milioane de lei prin Programul Operaţional de Sănătate 2021-2027.
„Am preluat spitalul din Tecuci în urmă cu doi ani într-o stare de degradare avansată, cu clădiri vechi, la care niciodată nu s-a investit cu simţ de răspundere. Sunt peste 100.000 de oameni din Tecuci şi din zonele limitrofe care depind de acest spital. De aceea, am decis, împreună cu echipa de la Consiliul Judeţean, să luăm totul de la zero şi să reconstruim pas cu pas tot sistemul sanitar din Tecuci. Astăzi, am aprobat o nouă investiţie pentru sănătatea tecucenilor şi nu numai. Vom construi o clădire nouă, dotată cu aparatura necesară, pentru Policlinica (Ambulatoriul) unităţii medicale. Va fi o clădire modernă, cu totul diferită faţă de ce există acum, care va pune accent şi pe confortul pacienţilor, de la culorile folosite până la crearea de spaţii verzi pe faţade şi acoperiş. Este a treia investiţie majoră pe care o aprobăm anul acesta pentru Tecuci – clădire nouă pentru spital, în scurt timp urmând să înceapă la propriu lucrările, modernizarea sediului Ambulanţei şi clădire nouă pentru Policlinică. Doar aceste trei investiţii au o valoare de 224 de milioane de lei (45 de milioane de euro). Şi nu ne oprim aici, urmează şi alte investiţii pentru Tecuci”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Noua clădire a Policlincii (Ambulatoriul) va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 2700 de mp, panouri fotovoltaice, panouri solare pentru apă caldă, instalaţie de ventilare cu dispozitiv de recuperare a căldurii şi sistem de monitorizare şi control a tuturor echipamentelor instalate, pentru reducerea consumurilor şi optimizarea funcţionării acestora în condiţii maxime de confort şi siguranţă. De asemenea, pentru dotarea cu mobilier şi aparatură medicală, vor fi achiziţionate peste 300 de echipamente.
În noua clădire vor funcţiona 49 de cabinete medicale pentru specialităţile: pediatrie, chirurgie pentru mici intervenţii, chirurgie generală, cardiologie, radiologie şi mamografie, ortopedie, dermatologie, diabet, boli interne, ORL, obstetrică-ginecologie, gastroenterologie, oftalmologie, ortoptică, psihiatrie şi neurologie, informează Consiliul Judeţean Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite