18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gabriela Necula, singurul elev de 10 la Bac din judeţul Galaţi
Gabriela Necula, singurul elev de 10 la Bac din judeţul Galaţi

Galaţiul a reuşit şi în acest an să se situeze peste media pe ţară la examenul de bacalaureat. Potrivit informaţiilor furnizate de Mioara Enache, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, procentul de promovabilitate în Galaţi la această sesiune a bacalureatului este de 77,65%, asta înainte de contestaţii. Colegiul „Vasile Alecsandri”, Colegiul „Mikail Kogălniceanu” şi Colegiul „Costache Negri” sunt, potrivit informaţiilor furnizate de aceeaşi sursă, liceele unde promovabilitatea este de 100%.
De la „Vasile Alecsandri” vine şi candidata care a obţinut singura medie de 10 curat din tot judeţul Galaţi. Este vorba despre Gabriela Necula, de 18 ani. Tânăra vrea să studieze dreptul european şi internaţional în Anglia, dacă nu, în Olanda. Nici ei, nici părinţilor, nu le-a venit să creadă că are 10 pe linie. Din păcate, vestea că este singura care a luat 10 pe linie a picat odată cu o veste nefericită, legată de decesul unei rude. Gabriela spune că reţeta succesului la examene este să înveţi constant fără să renunţi la bucuriile specifice vârstei.
„Am învăţat mereu, dar am intesificat ritmul de abia după banchet. Am făcut pregătire, dar doar din clasa a XII-a. Nu am renunţat la prea multe ca să învăţ, decât după banchet. Nu am încă un prieten. Vreau acum să mă relaxez, să plec la mare... O să văd... Cred că şi alţi colegi puteau lua nota 10. Am dat bacalureatul la română, istorie şi geografie. La română cred că a fost o surpriză, deoarece mulţi au crezul că nu ni se va mai da romanul psihologic, deoarece l-am avut la simulare, dar uite că a căzut. Vreau să studiez dreptul european şi cel internaţional la facultăţi din Anglia sau Olanda. Mai iau în calcul şi să fac aceste studii în ţară, dar încă nu m-am decis. Mă gîndesc şi cum poate evolua situaţia acum, cu ieşirea Angliei din UE... Voi vedea”, a spus Gabriela Necula.
Afişarea rezultatelor a fost aşteptată de către tineri tot la poarta centrelor de examinare, dar cu mobilele şi chiar laptopurile pornite. Evident că toţi au aflat de pe edu.ro, dar au aşteptat şi să îşi vadă numele trecut pe hârtie la avizerul din curtea liceului. Tot mai mulţi vor să plece să studieze în afara ţării.
„Am luat 8,58, dar sunt foarte mulţumit. Cu această medie pot să plec să studiez în Scoţia, la o universitate de acolo, aşa cum mi-am dorit. Să fiu sincer, chiar e o medie mai mare decât îmi trebuia. Acum nu vreau decât să mă bucur de vacanţă“, a spus Claudiu Ciulei.


Articole înrudite