21 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii pot simţi cum e să fii băut sau drogat la volan, graţie unui simulator unic în ţară (FOTO)
Gălăţenii pot simţi cum e să fii băut sau drogat la volan, graţie unui simulator unic în ţară (FOTO)

Consiliul Judeţean Galaţi a dotat Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi cu un simulator auto de ultimă generaţie, pentru a creşte astfel gradul de conştientizare cu privire la pericolul conducerii autovehiculelor sub influenţa drogurilor sau a alcoolului. De asemenea, au fost achiziţionaţi şi ochelari VR, precum şi ochelari care simulează efectul consumului de droguri sau alcool.

„Educaţia este una dintre cele mai importante modalităţi de a preveni consumul de substanţe halucinogene. De aceea, am decis să ne alăturăm Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi şi să achiziţionăm tehnologie modernă pentru a crea un mediu sigur în care pot fi simulate efectele şi pericolele consumului de substanţe interzise. Cu ajutorul acestui simulator auto, dotat cu soft profesional, orice posesor de carnet de conducere poate înţelege cât de grav îi sunt afectate abilităţile de conducere, precum şi riscurile la care se expune şi îi expune pe ceilalţi participanţi în trafic. Practic, acest simulator modern recreează efectele drogurilor şi alcoolului asupra vederii, timpului de reacţie şi performanţei de conducere a unui autovehicul. Este primul Centru Antidrog din ţară dotat cu asemenea inovaţii tehnologice. Astfel, cu ajutorul noilor achiziţii, vor putea fi organizate mai multe acţiuni de informare, prevenire, conştientizare şi educare privind consumul substanţelor adictive. Totul, pentru a reduce consumul de droguri şi implicit numărul accidentelor provocate de soferii aflaţi sub influenţa narcoticelor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În plus, în perioada următoare vor fi achiziţionate şi un proiector de imagini holografice, precum şi mai multe materiale promoţionale care vor fi utilizate în cadrul campaniilor de informare şi prevenire.Valoarea investiţiei este de 98.500 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la sediul Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi din strada Al. I. Cuza, bl. Cristal, sc. 2, et. 2, la numărul de telefon al centrului - 0236/461.800 sau folosind adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., informează Consiliul Judeţean Galaţi.

Galerie de imagini disponibilă mai jos!

Articole similare: Consiliul Judeţean Galaţi se alătură luptei împotriva drogurilor


Articole înrudite