15 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălățenii se așteaptă la ce-i mai rău
Gălățenii se așteaptă la ce-i mai rău

Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă din bătrâni, vorbe pe care am ajuns să le prețuim, dar și să le punem în aplicare în ultima perioadă atât de marcată de evenimente pe care nu ne așteptam să le trăim atât de intens și atât de rapid și consecutiv.

În urmă cu puține săptămâni, cotidianul nostru a prezentat pe larg într-un material lista adăposturilor antiaeriene din municipiu, având în vedere situația actuală îngrijorătoare legată de război (link aici).

Conflictul este lângă noi, nu ne afectează direct, dacă nu punem la socoteală partea economică, însă o pregătire minimă în caz de pericol nu strică niciodată.

Așa s-a gândit și administrația unui bloc din Galați care a afișat la avizierul din scară un mesaj prin care anunță locatarii că în cazul unei situații limită au unde să găsească adăpost și salvare (foto deschidere).

Noi am vorbit cu locatarii și mulți ne-au spus că nu au știut până acum de existența acestui adăpost și sunt mai liniștiți acum aflând despre el, dar și că speră să nu îl folosească niciodată.

Deși autoritățile fac apel la populație să nu intre în panică, vremurile pe care le trăim sunt tulburi și nu poți rămâne indiferent la schimbările din jurul tău care te obligă să iei anumite decizii pentru siguranță și liniște.

Aceleași autorități prinse mereu nepregătite arată cu degetul acum spre cetățeanul care nu dorește să fie luat pe nepregătite.

Comunicarea corectă și transparentă ar fi cheia pentru a potoli gândurile negre ale cetățenilor care îi împing la gesturi extreme, amintim cozile imense de seara trecută de la benzinării (link aici), goana după pașapoarte (link aici), dar mulți am bătut ușa în cuie din cauza neîncrederii față de acestea.


Articole înrudite