GALAŢI | Descoperire şocantă pe malul apei: O lebădă omorâtă şi alta rănită (FOTO/VIDEO) Recomandat

Luni, 18 Noiembrie 2019 16:01
Publicat în Știrea zilei

O lebădă sfâşiată, târâtă pe mal, şi o alta, cu gâtul fără pene, rănită, ca şi cum ar fi reuşit să scape de un atacator, este priveliştea găsită pe malul unui canal de irigaţii de un gălăţean care pleca luni dimineaţă la pescuit. Omul a alertat autorităţile deoarece nu ştia cât de rănită este lebăda care în continuare se afla pe apă şi nici ce a atacat păsările.

"Eu am trecut cu maşină pe aici, de dimineaţă, mă duceam la pescuit, la Prut, şi am văzut lebăda asta moartă aici. Trăgeau nişte câini de ea. Şi am mai văzut şi lebăda cealaltă în apă. Nu are fulgi la gât şi îi curge sânge pe gât. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Poate au vrut să ierneze aici, nu ştiu ce s-a întâmplat, nu ştiu nici dacă le-au atacat sau nu câinii. Ieri când m-am întors de la pescuit, la fel, am văzut ambele lebede, dar nu aveau răni, erau bine", povestea Barbu Stancu (FOTO în Galeria de imagini), gălăţeanul care le-a găsit şi a alertat autorităţile.

Laboratorul mobil al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi a răspuns apelului gălăţeanului şi au sosit pe malul canalului de irigaţii aflat în apropierea Prutului, spre Vama Giurgiuleşti. "Am fost anunţaţi că există o lebădă moartă şi că pe luciul de apă ar mai mai exista o lebădă cu o stare de sănătate incertă. Ne-am deplasat cu autolaboratorul pentru recoltare de probe atât de la lebăda moartă cât şi de la cea vie. Vom trimite probele la laborator pentru diagnosticul de certitudine. În general, zona unde suntem este una în care există foarte mult luciu de apă, este posibil ca păsările să se fi apropiat de mal şi să nu fi văzut un posibil atacator", a declarat dr. Carmen Stroia, director executiv adjunct DSVSA Galaţi.

Cu ajutorul unui echipaj al ISU Galaţi lebăda vie a fost adusă la mal pentru a i se preleva probe. Până când vor ieşi rezultatele analizelor şi se va ştii dacă pasărea este sau nu sănătoasă, aceasta va fi lăsată sub supraveghere în mediul ei natural, mai ales că există şi un punct al poliţiştilor de la frontieră acolo. Abia apoi, dacă se va stabili că lebăda nu e bolnavă, se va decide dacă starea de sănătate de după atac îi permite să rămână in mediul ei natural sau va fi dusă la un adăpost.

FOTO/VIDEO mai jos!

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu