08 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Primul centru de tip Respiro pentru persoane adulte cu handicap grav
Galaţi: Primul centru de tip Respiro pentru persoane adulte cu handicap grav

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi a obţinut finanţare pentru înfiinţarea unui centru de cazare de tip Respiro pentru persoane adulte cu handicap grav, anunţă Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

„Este un proiect care vine în sprijinul persoanelor adulte cu dizabilităţi şi a persoanelor care le îngrijesc. Va fi astfel creat un mediu sigur de îngrijire, în care persoanele adulte cu handicap grav vor putea fi cazate temporar, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile dintr-un an calendaristic, în cazul în care asistenţii personali sau aparţinătorii acestora au probleme medicale, de ordin personal sau au nevoie de o perioadă de odihnă. Centrul va fi dotat cu tot ceea este nevoie pentru îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilităţi“, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Persoanele internate în acest centru vor beneficia de servicii individualizate de îngrijire, precum şi de asistenţă medicală, consiliere psihologică sau programe de recuperare medicală. Centrul va putea asigura supraveghere şi îngrijire personală pentru cel mult patru beneficiari în acelaşi timp.

Valoarea proiectului este de 607.000 de lei, din care 552.000 reprezintă finanţare prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, iar 55.200 contribuţia solicitantului. În cadrul acestui proiect va fi achiziţionat un spaţiu care va fi dotat şi utilat conform normelor în vigoare.

Articole înrudite