Galaţi: Proxenet reţinut de procurorii DIICOT Recomandat

Marți, 25 Mai 2021 12:28
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Galaţi au efectuat 4 percheziţii domiciliare, într-un dosar penal având ca obiect infracţiunile de trafic de persoane şi spălare de bani. Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore.
Astfel, la data de 24 mai a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat patru percheziţii domiciliare, în municipiul Galaţi, la locaţiile folosite de un bărbat bănuit de trafic de persoane şi spălare de bani.
Din cercetări au reieşit indicii că, în perioada 2015 - 2021, prin inducere în eroare, bărbatul ar fi recrutat mai multe tinere pe care le-ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Elveţiei, Austriei şi Germaniei.
Sumele de bani obţinute de victime i-ar fi fost transmise direct, când acesta se afla pe teritoriul ţărilor respective, sau prin serviciile de transfer monetar internaţional şi ar fi fost folosite pentru achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, 7 telefoane mobile, cartele SIM, carduri de memorie, un stick de memorie, un laptop şi o armă neletală.
De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui apartament în valoare de 77.000 de  euro şi a fost ridicat un autoturism cu o valoare de piaţă de aproximativ 60.000 de euro.
Persoana bănuită de comiterea infracţiunilor a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentată Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu