13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gelozie şi cruzime fără limite: Bărbatul care şi-a maltratat bebeluşul nu îşi recunoaşte vina
Gelozie şi cruzime fără limite: Bărbatul care şi-a maltratat bebeluşul nu îşi recunoaşte vina

Este vorba despre bărbatul de 23 de ani, din Cavadineşti, care este deja arestat preventiv, acuzat de tentativă la omor şi rele tratamente aplicate minorului, un sugar de nici 8 luni -» citeşte AICI. Victima ar fi fiul agresorului, dar acesta nu l-a recunoscut în acte. Totul a pornit după ce bărbatul s-a întors de la muncă din Anglia din cauza pandemiei. Copilul mic, născut în lipsa sa, nu l-a recunoscut aşa cum a făcut cu fratele său mai mare. Cel mic ar fi fost maltratat de multă vreme, dar abia atunci când aproape că nu mai mişca, bunica maternă a descoperit totul şi a chemat ajutor. „Îl bătea când era maică-sa la cumpărături, la magazine, în lipsa ei. El a fost plecat şi când s-a întors a spus că ăsta nu e copilul lui“, spune bunica maternă.

Adus cu elicopterul SMURD la Spitalul de Copii Galaţi, micuţul era în stare critică. „Copilul a fost adus în 2 iunie în spitalul nostru de un echipaj SMURD cu politraumatism declarativ, din declaraţiile mamei, prin cădere din pătuţ. În urma examenelor clinice, colegii mei de la UPU au suspicionat imediat un politraumatism prin agresiune fizică, iar investigaţiile interclinice şi radio-imagistice au pus imediat un diagnostic de politraumatism prin agresiune fizică repetată, cu o stare generală extrem de gravă. Copilul a fost transferat în data de 3 iunie, în cursul dimineţii, la Bucureşti pentru intervenţie neuro-chirurgicală. Copilul avea leziuni la nivelul corpului, echimoze în diverse stadii de evoluţie, între 1 şi 7 zile ca vechime, muşcături la nivelul feţei, toracelui antero-posterior, fractură costală, iar la computerul tomograf cerebral s-a evidenţiat o hemoragie cerebrală prin lovituri repetate, probabil, la nivelul capului. Examenul oftalmologic şi CT-ul ne-au evidenţiat multiple hemoragii retiniene la ambii ochi, leziuni ce apar în urma zdruncinăturilor violente la nivelul capului la o vârstă atât de mică, sugarul având doar opt luni de viaţă. Cu siguranţă, dacă va supravieţui vor fi sechele”, a declarat dr. Iuliana Moraru, Spitalul de Copii Galaţi.

Cu greu anchetatorii au aflat adevărul, deoarece şi la spital, şi în faţa lor, şi în faţa asistenţilor sociali ambii părinţi susţineau varianta accidentului casnic. „Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au propus luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat de 23 de ani, din Cavadineşti, inculpat cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor asupra unui minor, în vârstă de opt luni, care a fost transportat şi a intrat în atenţia organelor medicale, a fost transportat cu elicopterul SMURD şi dus în stare gravă la spitalul pentru Copii «Sf. Ioan» din Galaţi. Ulterior, acesta a fost transferat, datorită stării medicale, la spitalul de Copii «Grigore Alexandrescu» Bucureşti, unde, în continuare se află sub îngrijire medicală, prognosticul medicilor fiind rezervat. Propunerea de arestare preventivă în privinţa acestuia a fost admisă şi s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile şi cercetările sunt efectuate în continuare de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Înţeleg că în familie, în ultima perioadă, erau discuţii pe fondul unei stări de gelozie din partea inculpatului, acesta fiind plecat pentru o scurtă perioadă în Anglia, minorul născându-se în perioada în care acesta era plecat din ţară. Inculpatul suspicionează cu privire la soţia sa că ar fi avut relaţii cu alte persoane şi că minorul ar proveni din aceste relaţii. Nu recunoaşte săvârşirea infracţiunii, susţine că toate acele traumatisme înregistrate la minor ar fi provocate prin căderea de pe pat pe podea”, a precizat Liliana Istrate, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

La fel şi asistenţii sociali aşteaptă rezultatul anchetei pentru a vedea dacă mama va fi sau nu pusă sub acuzare, deoarece şi lor, aceasta, o femeie de 21 de ani, le-a spus tot că cel mic a căzut şi fratele cel mare l-a muşcat. „Din informaţiile noastre, mama se află la Bucureşţi împreună cu copilul internat, dialogul cu mama a fost telefonic pentru că a plecat foarte repede cu micuţul la Bucureşti. Celălalt frate se află în grija bunicilor materni, în aceeaşi comună în care locuieşte şi familia. Situaţia copilului este monitorizată atent cu sprijinul autorităţilor locale, în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei. Din punct de vedere juridic, bărbatul nu are calitatea de tată al acestui copil, de aceea discuţiile pentru decăderea acestuia din drepturile părinteşti nu fac obiectul anchetei noastre în acest moment. Ancheta penală va decide. Vor fi luate în calcul aceste aspecte în evaluarea tuturor situaţiilor pe care le vom identifica la domiciliu, cu siguranţă acest lucru va cântări în ancheta pe care o desfăşurăm în prezent”, a declarat Tania Calcan, Protecţia Copilului Galaţi.

Copilul este în continuare internat la Bucureşti, cu mama, prognosticul fiind rezervat.


Articole înrudite