Guvernul a aprobat construirea Spitalului Regional Galaţi - Brăila

Miercuri, 01 Noiembrie 2017 23:03
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Guvernul a aprobat miercuri, 01 noiembrie 2017, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov. Potrivit site-ului Guvernului României, vor fi iniţiate demersuri pentru identificarea soluţiilor de finanţare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu încadrarea în ţintele anuale de deficit, şi în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental aceasta se va face cu respectarea legislaţiei privind datoria publică.

De asemenea, vor fi demarate consultările cu autorităţile administraţiei publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcţionarea în condiţii optime şi la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcţionale, cât şi al asigurării tuturor utilităţilor. De asemenea, anul acesta, prin hotărâri ale guvernului, s-a creat cadrul legal pentru trecerea în administrarea Ministerului Sănătăţii a suprafeţelor de teren necesare construirii acestor spitale. 

”Cele opt spitale regionale reprezintă baza necesară pentru o distribuţie eficientă a serviciilor medicale în regim ambulator şi intraspitalicesc la nivelul întregii ţări, ţinând cont de nevoile de îngrijiri medicale ale populaţiei, dar şi de necesitatea trecerii de la un sistem medical centrat pe spital la o abordare concentrată pe pacient. Doar în acest fel putem asigura un acces echitabil al populaţiei la serviciile medicale, reducând discrepanţele  regionale şi judeţene în materie de îngrijiri primare şi servicii de spitalizare. Spitalele regionale vor beneficia de dotări cu echipamente moderne, cu ajutorul cărora diagnosticarea pacienţilor va fi rapidă şi precisă, iar tratamentele vor putea fi instituite într-un timp cât mai scurt, crescând astfel şansele de vindecare”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu