27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Hotărâre de Guvern privind indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea Portului Galaţi
Hotărâre de Guvern privind indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea Portului Galaţi

Executivul a aprobat, miercuri, 05 octombrie 2022, o hotărâre de guvern privind indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii de amenajare dane RO-RO din Portul Bazinul Nou Galaţi. Valoare estimată a lucrărilor este de 35 de milioane euro, iar durata de execuţie a proiectului de investiţii este de 12 luni.
Lucrările obiectivului de investiţii care vor fi executate constau în modernizarea fronturilor de acostare aferente danelor 39 şi 40, amenajarea rampei pentru încărcarea/descărcarea autovehiculelor (rampa RO-RO), reabilitarea frontului de acostare aferent danei 41, modernizarea drumului din incinta portuară şi realizarea unei platforme betonate cu o suprafaţă de 13.300 mp, platformă situată în prelungirea rampei RO-RO, se specifică într-un comunicat de presă al Guvernului.
De asemenea, vor fi modernizate şi reţelele de utilităţi (energie electrică, apă-canal).
Valoarea estimată a lucrărilor este de 173.818.480,23 lei (35.129.748,02 Euro), din care:
- Valoarea lucrărilor ce vor fi executate de CN APDM SA Galaţi este de 136.945.931,78 lei;
- Valoarea investiţiei ce va fi realizată de PBN Logistics este de 36.872.548,45 lei, care deţine în folosinţă o parte din terenul afectat de construirea lucrărilor proiectate.
Finanţarea este asigurată din fonduri europene prin POIM 2014 - 2020, fonduri proprii ale APDM SA Galaţi şi surse proprii şi atrase ale partenerului privat PBN Logistics SRL.
Durata de execuţie a proiectului de investiţii este de 12 luni.
Investiţia are ca obiectiv creşterea volumului de mărfuri şi se vor îmbunătăţi legăturile comerciale de transport ale portului Galaţi cu statele situate în amonte pe Dunăre, dar şi cu statele riverane din bazinul Mării Negre.


Articole înrudite