14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
«Iartă-ne pe toţi, Daria!» Mesaj tulburător al profesoarei fetei decedate în accidentul de la Independenţa
«Iartă-ne pe toţi, Daria!» Mesaj tulburător al profesoarei fetei decedate în accidentul de la Independenţa

Profesoara Dariei, fata din Şendreni decedată în accidentul de la Independenţa, a postat pe reţele de socializare un mesaj tulburător, pe care îl redăm în integralitate:

"#românia(ne)educată
Dragă Daria,
Ziua de 13 se dovedeşte o zi fatidică pentru tine şi pentru familia ta. Îmi pare atât de rău că nu-mi vei mai zâmbi niciodată. Din septembrie, mă obişnuisem cu absenţa ta de pe băncile sălilor de clasă din şcoala în care te-am cunoscut, şcoala care era pregătită să-ţi ofere totul: zborul tău către cunoaştere, către împlinire. Nu voi uita că ultima notă pe care ţi-am trecut-o în catalog a fost 10 (zece). L-ai meritat. Tu (de fapt, familia ta), ai ales calea uşoară - ai ales să te muţi la o şcoală care, credeai, îţi permitea să o "treci" fără absenţe (?!). Iartă-i pe adulţii din jurul tău pentru alegerile lor în ceea ce te priveşte. Dacă trăiam într-o societate normală, cu reguli şi legi care se respectă, cu respect pentru educaţie, tu ai fi fost azi, într-o zi de luni, la ŞCOALĂ. Nu alături de tatăl tău, în maşina unui adult inconştient şi iresponsabil în care aveai încredere, căruia te pregăteai să-i spui tată-socru (la 16 ani?!) şi care conducea pe un drum naţional cu 160 km/h şi care nu era nici îngrijorat, nici amendat că tu nu eşti la şcoală (într-o zi de luni).
Iartă-ne, pe toţi cei care permitem ca lucrurile acestea să fie normalitate în ţara în care te-ai născut şi în care ai murit, azi, Daria. Aveam atâtea de învăţat, împreună, anul acesta. Joi, am fi avut ora de chimie. Te-aş fi condus, cu succes, în tainele chimiei organice. Sigur ţi-ar fi plăcut, Daria! Metan, etan, propan..., Daria.
Dumnezeu să te ierte, Daria! Pe tine şi pe tatăl tău. Veţi fi împreună printre îngeri. Nu vei fi singură ACOLO.
Ne vom ruga pentru mama, sora, bunica ta şi pentru cei care ţi-au fost dragi".

! Reamintim că luni dimineaţă, 13 noiembrie 2023, la ora 07.05, pe DN 25, la intrare în localitatea Independenţa a avut loc un accident rutier mortal, în urma căruia 3 persoane au decedat şi alte 8 au fost rănite. Condoleanţe familiilor îndoliate!

Articole similare: Ei sunt gălăţenii care şi-au găsit sfârşitul în tragicul accident de la Independenţa


Articole înrudite