22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Circulaţia a fost blocată mai bine de o oră pe Şoseaua de Centură a oraşului în urma unui accident petrecut chiar vizavi de o staţie PECO. Iniţial s-a auzit o explozie care i-a speriat pe cei din zonă, până ce au realizat că de fapt este zgomotul exploziei unui cauciuc al unei cisterne pline cu GPL. Şoferul cisternei, un bărbat în vârstă de 36 de ani, susţine că din cauză că i-a explodat un pneu a piedut controlul volanului, a lovit un autoturism, ce avea şi el rezervor cu gaz, a dărâmat un stâlp de ciment de înaltă tensiune şi s-a oprit într-un copac.
„Era ca o explozie, aşa s-a auzit. Apoi am ieşit şi am văzut totul făcut praf, stâlpul de beton pus la pământ, firele rupte... a fost jale. Apoi am văzut cisterna şi maşina lovită. Am înţeles că a explodat un cauciuc”, spunea Andrei Sânghie, unul dintre martorii accidentului.
Cum totul s-a petrecut vizavi de o staţie PECO şi atât cisterna cât şi autoturismul aveau gaz, pompierii au intervenit şi au securizat zona pentru a preîntâmpina o potenţială explozie.
„Din fericire, la primele verificări reiese că nu este pericol de explozie, deoarece ambele maşini au intacte compartimentele în care se ţinea gazul. Dar am intervenit şi am securizat zona, deoarece exista iniţial posibilitatea de a apărea o fisură în urma impactului şi a apărea pericol de explozie”, a precizat col. Gabriel Rângheanu, ISU Galaţi.
Şoferul autoturismului lovit de cisternă a ajuns la spital cu leziuni la coloana cervicală şi a rămas internat. Şoferul cisternei s-a ales doar cu spaima şi cu vinovăţia, deoarece din primele date ale anchetei reiese că el nu a păstrat distanţa între autovehicule, lovind autoturismul şi apoi pierzând controlul volanului.
„Din primele date ale anchetei se pare că şoferul cisternei nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autoturismul din faţă şi astfel s-a produs accidentul. Continuăm cercetările”, a precizat cms. Bogdan Carp, IPJ Galaţi.
Şoferul cisternei dă vina însă pe explozia unui pneu, care l-ar fi făcut să piardă controlul cisternei plină cu 7.000 litri de GPL.


Articole înrudite