În judeţul Galaţi, 21 de staţii Peco dezafectate pot exploda în orice moment Recomandat

 
Joi, 23 Ianuarie 2020 17:21
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După explozia din luna decembrie 2019, de pe str. Frunzei din municipiul Galaţi, la ordinul Prefectului judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, toate benzinăriile dezafectate din Galaţi au fost controlate. Constatările autorităţilor sunt îngrijorătoare şi relevă faptul că pe raza judeţului Galaţi există 21 de benzinării care nu mai funcţionează şi la care oricând s-ar putea declanşa o explozie aşa cum s-a întâmplat pe str. Frunzei. Chiar dacă cele 21 de locaţii au fost închise, proprietarii nu au luat nicio măsură pentru neutralizarea tancurilor de combustibil şi nici oficialităţile nu i-au presat să o facă până când nu a avut loc deflagraţia din Galaţi (Citește: Explozie puternică la un hotel din Galaţi).

Din cele 21 de foste staţii Peco, trei dintre ele se află în municipiul Galaţi, una este amplasată la ieşirea din Galaţi spre Tecuci şi celelalte două sunt pe str. Brăilei, în zona Kaufland, Ultimul Leu. 

„,Au fost verificate 21 de staţii. În teren am aflat că şase au probleme şi proprietarii au primit note de constatare. 12 staţii sunt verificate în această perioadă, iar la trei staţii nu am găsit proprietarul. Problemele sunt diverse, fie nu au notificat faptul că au neutralizat rezervoarele, fie nu au respectat obligaţiile impuse pentru că au fost vândute (...) Proprietarii au primit termene pentru a remedia deficienţele constatate. Obligaţiile prevăd ecologizarea bazinelor, curăţarea lor de acest şlam, deşeu periculos despre care vorbim (...) Din păcate ar putea exista pericol de explozie, aşa cum s-a întâmplat pe strada Frunzei”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Mocanu.

Termenul de remediere a deficienţelor este de 60 zile, în caz contrar,amenzile pornesc de la 50.000 lei şi pot ajunge ajunge până la 100.000 lei. 

Reamintim că explozia de pe str. Frunzei a fost generată de aprinderea gazelor acumulate în rezervoarele fostei staţii Peco, în care nu se mai găsea combustibil, însă erau depuse reziduuri. Aprinderea a avut loc ca urmare a unor lucrări de dezafectare fără a se lua măsuri de siguranţă. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu