21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Inaugurare la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi: Biblioteca Universitară, la cele mai înalte standarde (FOTO)
Inaugurare la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi: Biblioteca Universitară, la cele mai înalte standarde (FOTO)

Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, a inaugurat astăzi, marţi, 21 martie 2023, noua Bibliotecă Universitară din curtea Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, în prezenţa a numeroşi studenţi, angajaţi ai Universităţii, dar şi a unor foşti profesori ieşiţi la pensie.
„Redeschidem astăzi ceea ce noi numim simbolul bazei intelectuale a unei universităţi: biblioteca. Structura este cea veche, pe care o ştim cu toţii, dar tot ce este în interior este nou. Lucrarea a costat aproximativ 1,5 milioane de euro”, a precizat rectorul Puiu-Lucian Georgescu.
La inaugurare a participat şi un sobor de preoţi care au sfinţit noul edificiu, dar au făcut şi o donaţie importantă de carte din partea Arhiepiscopului Casian Crăciun.
„Cu siguranţă cărţile vor aduce multă înţelepciune celor care le vor citi”, a transmis Arhiepiscopul Casian Crăciun, prin intermediul preoţilor care au oficiat slujba de binecuvântare a sediului noii Biblioteci.
Investiţia în clădirea din curtea Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor a început în toamna anului 2021. Pentru amenajarea spaţiilor bibliotecii au fost achiziţionate obiecte de mobilier şi echipamente de calcul moderne. În holul bibliotecii a fost amenajat un terminal de informare de tip infodesk, care va putea fi folosit de utilizatori pentru consultarea resurselor bibliotecii. Televizoarele, ecranul de proiecţie şi videoproiectorul au fost achiziţionate cu scopul de găzdui evenimente şi pentru mediatiza colecţiile şi serviciile bibliotecii. Totodată, au fost dezvoltate şi serviciile de bibliotecă digitală care pun accent pe interacţiunea cu utilizatorii prin intermediul canalelor online, serviciile de scanare, accesul online la resursele electronice ale bibliotecii etc.
Prin reamenajarea şi reabilitarea clădirii care găzduieşte noul sediu central al bibliotecii universitare, în completarea pachetului de servicii digitale au venit spaţiile moderne de studiu şi cercetare şi echipamentele de calcul care răspund exigenţelor actuale. Biblioteca este, în acest moment, locul unde studenţii pot învăţa şi socializa, bucurându-se de o atmosferă plăcută şi primitoare.

Galerie de imagini disponibilă mai jos!


Articole înrudite