Investiţii de aproape 4 milioane de euro pentru Urgenţa şi Ambulatoriul de la Spitalul de Copii din Galaţi

 
Luni, 19 Martie 2018 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copii bolnavi şi părinţii lor, vor avea la dispoziţie un Compartiment de Primiri Urgenţe (CPU) nou - nouţ la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ” Sf. Ioan” Galaţi. Asta deoarece, în şedinţa de Consiliu Local, care va avea loc pe 22 martie 2018, va fi supus spre aprobare aleşilor locali proiectul de hotărâre ce prevede ”Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare compartiment primiri urgenţe - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ” Sf. Ioan”.

În documentaţia proiectului se arată că actualul compartiment de primiri urgenţe se va extinde cu un corp de clădire nouă S+P+E. Astfel, corpul extindere va avea un regim de înălţime S+P+E ce va deservi spitalul cu noi spaţii: la nivelul parterului va funcţiona Unitatea Primiri Urgenţe, la nivelul subsolului secţiile de Imagistică, Radiologie, iar la etaj vor fi spaţiile pentru medici şi spaţii administrative. Corpul extindere va comunica cu corpul C existent pe nivelurile parter şi etaj prin golurile existente ce deservesc momentan balcoanele faţadei posterioare.

”Este imperios necesar să facem ceva pentru Spitalul de Copii, pentru că atât Urgenţa, cât şi Ambulatoriul sunt subdimensionate şi au nevoie şi de dotări noi, iar spitalul are nevoie de un compartiment de imagistică dotat cu tomograf, angiograf cameră rezonanţă magnetică nucleară. Pentru a aduce spitalul la standarde normale aş spune, pregătim două proiecte cu finanţare europeană care vizează extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, iar al doilea este pentru Ambulatoriul acestui spital. Documentaţia pentru primul proiect este aproape gata şi, în maxim două săptămâni, îl vom depune spre aprobare. Finanţarea nerambursabilă eligibilă va fi în jur de 1,5 milioane de euro. Pentru Ambulatoriu pregătim un proiect prin care dorim să obţinem fonduri europene de aproximativ 2,3 milioane de euro, însă deocamdată linia de finaţare nu este deschisă”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu