Investiţii majore la Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi Recomandat

Marți, 11 Decembrie 2018 17:03
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi a inaugurat marţi, 11 decembrie 2018, corpul central al unităţii medicale, care a fost consolidat, reabilitat, modernizat şi extins pe verticală cu un etaj.

Prezent la inaugurare preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a declarat: “Investim în infrastructura medicală pentru a crea condiţii moderne de diagnostic şi tratament. Noua clădire medicală de la Spitalul de Pneumoftiziologie dispune de un laborator de analize medicale performant, farmacie, compartiment de bronhologie, radiologie, precum şi de spaţii pentru cabinete medicale şi săli de tratament. De asemenea, am creat un compartiment special pentru bolnavii care suferă de tuberculoză multidrog rezistentă, cu saloane cu grup sanitar propriu, sală de tratament, sală de mese şi oficiu alimentar. Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie pregătim deja o nouă investiţie. Am depus un proiect pe fonduri europene pentru modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate”.

Totodata, în noul corp central a fost montat un ascensor de persoane şi tărgi, care asigură accesul facil către compartimentele de la etajul clădirii. Valoarea lucrărilor a fost de 6.178.644 de lei, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

12TBC2

Cu această ocazie, la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost inaugurată şi o salină artificială (foto), care va fi folosită de către bolnavii internaţi în spital ca parte a tratamentului de recuperare. Salina a fost realizată în parteneriat cu Damen Galaţi, companie care a finanţat acest proiect cu 100.000 de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu