21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ionuţ Pucheanu: «Răsplătim performanţa şi premiem aproape 200 de elevi şi profesori!»
Ionuţ Pucheanu: «Răsplătim performanţa şi premiem aproape 200 de elevi şi profesori!»

Primăria municipiului Galaţi informează că 116 elevi cu rezultate deosebite la olimpiade şi 76 de profesori care i-au pregătit vor fi premiaţi. Valoarea premiilor în bani se ridică în total la 232.400 de lei.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Avem la Galaţi copii şi tineri inteligenţi, pregătiţi de profesori dedicaţi. Iar în această formulă, rezultatele nu întârzie să apară. La rândul nostru, răsplătim performanţa şi premiem aproape 200 de elevi şi profesori. Ştiu că în spatele acestor rezultate remarcabile este multă muncă, sunt sacrificii, dar vin şi satisfacţiile. Vă mulţumim, dragii noştri. Suntem mândri de voi. Vă doresc din inimă mult succes mai departe!”.
Astfel, premierea elevilor şi a profesorilor care i-au pregătit, pentru anul şcolar 2022-2023, se va face în bani, în cuantumuri egale, în funcţie de performanţa obţinută. La olimpiade internaţionale este vorba despre: Premiul I - Medalie de Aur - 6.000 de lei,  Premiul II - Medalie de Argint - 4.000 de lei, Premiul III - Medalie de Bronz - 3.700 de lei, Premiul Special – 2.700 de lei, Menţiune - 2.700 de lei. Iar la olimpiadele naţionale: Premiul I - 2.250 de lei, Premiul II - 1.600 de lei, Premiul III - 1.150 de lei, Menţiune – 700 de lei. La olimpiadele internaţionale, doi elevi gălăţeni au obţinut medalie de aur şi alţi doi au obţinut medalie de argint. La olimpiadele naţionale, 19 elevi au obţinut premiul I, 19 elevi au obţinut premiul II, 11 elevi au obţinut premiul III, 63 de elevi au obţinut menţiune.
Elevii care au obţinut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanţă în parte. Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanţă. În cazul performanţelor realizate de către elevii coordonaţi de un colectiv de cadre didactice, membrii respectivului colectiv primesc premii în bani de valori egale. Valoarea cumulată a premiilor cadrelor didactice este în cuantum egal cu valoarea premiului primit de elevul pe care l-au îndrumat.
De curând, acordarea acestor premii a fost aprobată de către Consiliul Local. Premiile vor fi acordate în perioada următoare, transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite