Jandarm din Galaţi acuzat de pedofilie Recomandat

Vineri, 04 Octombrie 2019 11:25
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un jandarm, în vârstă de 41 de ani, care lucra la unitatea din Târgu Bujor, este acuzat că a acostat un minor, în vârstă de 15 ani, din Galaţi, pe o reţea de socializare. Între cei doi au avut loc mai multe conversaţii cu tentă sexuală, dar, susţin surse din cadrul anchetei, nu s-ar fi ajuns la actul sexual propriu zis. Imediat după izbucnirea scandalului, jandarmul şi-a dat demisia.

"Confirmăm informaţia la care faceţi referire şi facem precizarea că persoana în cauza a avut calitatea de militar, în cadrul unităţii noastre, până astăzi, 03 octombrie, dată la care şi-a înaintat demisia. Inspectoratul nostru colaborează sub orice formă cu organele de cercetare penală şi vom pune la dispoziţie orice document ne va fi solicitat şi, încă din capul locului, vreau să declar că instituţia jandarmeriei şi comanda unităţii noastre nu tolerează astfel de fapte ce nu sunt conforme cu deontologia profesională şi cu calitatea de militar. Fostul subofiţer, putem spune de acum, a fost angajatul unităţii noastre încă din anul 2003, nu a fost sancţionat disciplinar până la acest moment, iar ultima evaluare psihologică a făcut-o în luna iulie 2019, însă trebuie să ştiţi faptul că aceste evaluări psihologice reliefează doar gradul de adaptabilitate al militarului la condiţiile de muncă pe care le desfăşoară. Nu am fost informaţi cu privire la aspectele sub care acesta este cercetat deoarece el nu mai are calitatea de militar, iar încadrarea faptei o face Parchetul Militar care a şi preluat de altfel cazul", a precizat lt. Cătălin Mircea Bădin, purtător de cuvânt Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Rudele minorului de 15 ani au fost cele care au descoperit conversaţiile între acesta şi jandarm, în telefonul minorului. Când rudele au avut o discuţie mai aprinsă cu jandarmul, pe care probabil îl somau să lase băiatul în pace, spiritele s-au aprins şi au atras atenţia unei patrule care i-a dus pe toţi la secţia de poliţie. Surse din anchetă spun şi că imediat după audieri, jandarmul a fost dus şi la Spitalul de Psihiatrie pentru un consult de specialitate, astfel încât să nu existe pericolul ca el să îşi pună capăt zilelor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu