18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
LIBERTY Galaţi închide Furnalul 5
LIBERTY Galaţi închide Furnalul 5

LIBERTY Galaţi a anunţat că, săptămâna aceasta, va începe un program de mentenanţă şi îmbunătăţiri în valoare de 18,3 milioane de lei la Furnalul 5. ”Programul, preconizat a fi desfăşurat până la începutul anului viitor, va îmbunătăţi semnificativ siguranţa, stabilitatea, fiabilitatea şi eficienţa energetică a furnalului. În condiţiile în care cererea de oţel la nivel european este afectată de provocările macroeconomice, perioada de implementare a programului va permite companiei LIBERTY Galaţi să îmbunătăţească procesul de producţie fără a fi afectate livrările de produse către clienţi”, anunţă compania.
Lucrările de mentenanţă şi îmbunătăţiri vor cuprinde înlocuirea plăcilor de uzură şi a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare, deblocarea zonelor de evacuare şi de epurare a gazelor, precum şi curăţarea cuvei furnalului şi a platformelor superioare.
Reprezentanţii LIberty Galaţi au precizat că angajaţii vor fi menţinuţi cu normă întreagă pe parcursul programului de mentenanţă şi îmbunătăţiri, iar laminoarele LIBERTY Galaţi vor funcţiona la capacitate maximă, compania continuând să ofere clienţilor produsele şi serviciile sale în mod normal.
Strategia de preţ va fi revizuită în mod constant pentru a se asigura că vânzările menţin o contribuţie eficientă.

Citește și Se opreşte singurul furnal funcţional din combinatul Liberty Galaţi?


Articole înrudite