19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Arcada Galaţi leagă victoriile în CEV Cup şi Divizia A1
CSM Arcada Galaţi leagă victoriile în CEV Cup şi Divizia A1

Cupa CEV la volei masculin a programat miercuri partidele din manşa tur din optimile de finală. Campioana României, CSM Arcada Galaţi a avut parte de o deplasare lungă, în Finlanda la Kuopio pentru confruntarea cu Savo Volley. Primul set a fost viu disputat, avantajul pe tabela de marcat a alternat şi a fost adjudecat de vicecampioana Finlandei în prelungiri după ce gălăţenii au irosit primii două mingi de set: 24-23 şi 25-24. Echipa condusă de Sergiu Stancu nu a acuzat şocul, s-a mobilizat, a preluat ostilităţile şi lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Campionii noştri au câştigat următoarele trei seturi şi meciul, luând o opţiune importantă pentru calificarea în Top 8 play-off. Rezultat final: Savo Volley Kuopio - CSM Arcada Galaţi 1-3 (25, -21, -15, -20).
Echipa gălăţeană a folosit formula: Madsen 13 puncte, Magdaş 10 p, Malescha 6 p, Bala 14 p, Butnaru 8 p, Bartunek -Kantor, libero. Au mai jucat: Smits 3 p, Talpă, Mihălescu 1 p, Raţă 14 p, Lescov 1 p. Din lot a mai făcut parte Cristudor. Nu a făcut deplasarea Sobirov, care nu a primit viza pentru Finlanda. „Suntem bucuroşi de victoria de 3 puncte obţinută în Finlanda. Aşa cum ne aşteptam, Savo Volley a jucat bine şi ne-a creat probleme mai ales în prima parte a meciului. Este important că noi am gestionat mai bine partea a doua a meciului şi am reuşit o victorie de trei puncte”, ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu. Returul se va disputa pe 14 decembrie la sala Polivalentă Dunărea.

Campionii şi-au făcut temele pentru Giuleşti

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă seara partida CSM Arcada Galaţi - U Cluj Napoca care a contat pentru cea de-a noua etapă a Diviziei A1 de volei masculin. Mai mult cu gândul la duelul din Giuleşti de miercuri, băieţii lui Sergiu Stancu şi-au făcut temele conştiincios şi au obţinut o victorie facilă în mai puţin de 70 minute. Rezultat final: CSM Arcada - U Cluj 3-0 (14, 16, 12).
Campioana României a început meciul cu formula: Smits 11 puncte, Talpă 7 p, Raţă 11 p, Mihălescu 4 p, Sobirov 9 p, Bartunek - Kantor, libero. Au mai jucat: Lescov, Magdaş 1 p, Madsen 3 p, Butnaru 1 p - Cristudor, libero. CSM Arcada Galaţi ocupă locul 4 cu 20 de puncte şi va juca două meciuri foarte tari săptămâna viitoare: restanţa cu Rapid Bucureşti, pe 7 decembrie şi SCM U Craiova, 10 decembrie, ambele în deplasare. *sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite