06 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
LIBERTY Galaţi lansează licitaţia pentru amplul program de transformare GREENSTEEL
LIBERTY Galaţi lansează licitaţia pentru amplul program de transformare GREENSTEEL

LIBERTY Galaţi anunță că a lansat procesul de licitaţie pentru furnizarea tehnologiei noilor cuptoare hibride cu arc electric în scopul transformării GREENSTEEL a operaţiunilor sale, ceea ce reprezintă un pas major în îndeplinirea viziunii de a deveni neutru în emisii de carbon până în 2030. Anunţul vine la scurt timp după ce LIBERTY a semnat contractul cu Danieli, lider în furnizarea de instalaţii şi echipamente tehnologice, pentru două noi cuptoare hibride cu arc electric la compania-soră a LIBERTY Galaţi din Ostrava, Republica Cehă. În Europa LIBERTY vizează o capacitate GREENSTEEL de 10 milioane de tone de oţel reciclat în următorii cinci ani.
Planul de transformare a LIBERTY Galaţi prevede ca noile cuptoare hibride cu arc electric să înlocuiască până în 2025 producţia furnalului tradiţional mai vechi şi mai poluant. Această nouă tehnologie va permite operaţiunilor de producţie a oţelului de la Galaţi să aibă un mix de alimentare mai flexibil, permiţând un amestec flexibil de fontă lichidă, fier redus direct (DRI/HBI) şi fier vechi. Astfel, compania îşi va reduce dependenţa de cocs şi minereu de fier importat, folosind fierul vechi din producţia internă, care în prezent este exportat, şi va creşte flexibilitatea producţiei.
Pentru a susţine planul GREENSTEEL şi obiectivul de decarbonizare, LIBERTY Galaţi a lansat deja prima fază de 50 MW din proiectul de energie solară de 180 MW realizat pe platforma industrială, care va furniza energie verde direct oţelăriei.
„Acesta este un pas important înainte în programul de transformare a companiei LIBERTY Galaţi şi în îndeplinirea viziunii LIBERTY Steel Group de a fi neutru în emisii de carbon până în 2030. Noile cuptoare vor reduce emisiile de carbon cu peste 80% în timp, susţinând ambiţia noastră de a produce GREENSTEEL cu amprentă redusă de carbon la LIBERTY Galaţi”, a declarat Sandip Biswas, Chief Investment Officer şi CEO interimar al LIBERTY Primary Steel and Mining GFG Alliance.
Programul de transformare va fi susţinut atât de Academia GREENSTEEL, care îşi propune să perfecţioneze forţa de muncă actuală a companiei şi să încurajeze tineri şi specialişti să se alăture industriei, precum şi de Fundaţia GFG care va derula o serie de programe cu universităţi şi licee din România, menite să educe tânăra generaţie şi să dezvolte comunităţile locale, se arată într-un comunicat al LIBERTY Galaţi.

Articole înrudite