Licitaţia pentru cele 40 de autobuze noi a fost adjudecată de turcii de la BMC Truck & Bus SA Recomandat

Marți, 18 Iunie 2019 17:10
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Societatea de transport public local Transurb S.A. şi Primăria municipiului Galaţi au anunţat finalizarea licitaţiei pentru achiziţionarea a 40 de autobuze de mare capacitate destinate transportului public local de persoane. În cadrul procedurii, au depus ofertă de participare trei mari operatori, respectiv Mercedes Benz Romania, BMC Truck & Bus SA şi Temsa Ulasim Araclari San Tic AS. În urma analizării documentelor depuse de ofertanţi, a ofertei tehnice şi, ulterior, a ofertei financiare, oferta declarată câştigătoare este cea depusă de operatorul  BMC Truck & Bus SA. Preţul total al ofertei este de 26.246.000 RON, fără TVA, pentru un număr de 40 de autobuze noi de mare capacitate, adică 656.150 lei/bucată. Contractul prevede o mentenanţă de 5 ani de zile, timp în care firma câştigătoare va asigura buna funcţionare a autobuzelor livrate. Autobuzele pot fi livrate până la sfârşitul acestui an, termenul prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitaţiei. 


”Mi-am propus încă de la începutul mandatului să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a aduce cetăţenilor municipiului Galaţi un transport public de calitate. Asta înseamnă parc auto nou şi adaptat nevoilor actuale, adăposturi pentru călători decente, sistem e-ticketing asupra căruia acum ne aplecăm atenţia pentru a instala toate componentele şi în curând va fi funcţional, precum şi reabilitarea liniilor de tramvai. Şi acesta este doar începutul. Primele mijloace de transport în comun noi au venit la Galaţi anul trecut, respectiv troleibuzele. Vor ajunge în curând şi autobuzele nou nouţe şi continuăm până când vom acoperi aşa cum se cuvine această necesitate”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Autobuzele vor fi Euro 6 şi vor avea lungimea de 12 metri şi o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune şi în picioare).De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă şi vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv plus buton exterior de deschidere destinat acestor persoane. Vehiculele vor fi dotate cu aer condiţionat, afişaj de tip LED, sistem de supraveghere video şi validatoare de card, compatibile cu sistemul de ticketing, ce urmează a fi implementat în Galaţi. Valoarea totală a achiziţiei va fi suportată de Transurb S.A., prin contractarea unui credit bancar, în care, Primăria Municipiului Galaţi va fi garantul societăţii. 

Autobuzele vor fi prevăzute cu:
- instalaţie pentru dispunerea unui tahograf digital;- oglinzi retrovizoare exterioare de tip pliant (rabatabil) sau demontabil (plierea se va face spre corpul autobuzului), prevăzute cu încălzire;- instalaţie aer condiţionat, reglabilă atât ca temperatură, cât şi ca debit;- dispozitiv - rampă acces persoane cu handicap de tip mecanic cu acţionare manuală sau automată;- sistem informare audio şi vizual în interior care îndeplineşte cerinţele art. 64 lit. c., din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, situat în interiorul salonului care asigură afişarea şi anunţarea automată a staţiilor;- sistem audio de amplificare cu microfon pentru transmiterea mesajelor către călători;- sistem vizual de informare a călătorilor la exterior format din: în faţă (deasupra parbrizului) şi în partea laterală (deasupra geamului între prima şi a doua uşă) panou indicator traseu şi rută tip matrice cu LED-uri care afişează orice literă sau număr în orice poziţie, în limba română.- sistem de supraveghere video în interiorul vehiculului format din minimum două camere şi dispozitiv de înregistrare. Unitatea de înregistrare video digitală, instalată în autobuz, trebuie să cuprindă un hard-disk detaşabil montat pe un sistem de suspensie pentru a absorbi şocurile specifice vehiculelor. Echipamentul de monitorizare video va avea o memorie non-volatilă pentru înregistrarea evenimentelor pe o perioadă de cel puţin 7 zile x 24 de ore. Toate camerele sistemului de monitorizare video vor fi selectate pentru a asigura o imagine clară şi acurateţea imaginilor;Autobuzele vor fi dotate cu validatoare card, bilete cu coduri de bare (câte un validator pentru fiecare uşă de acces), instalaţie de numărare a călătorilor, un computer de bord, suporturile necesare montării echipamentelor şi cablării corespunzătoare. Softurile acestor dispozitive trebuie să fie compatibile cu sistemul AFC/e-ticketing ce urmează a fi implementat în Galaţi, furnizorul fiind obligat să ia legătura cu consorţiul care instalează AFC pentru compatibilizarea dispozitivelor.


BMC Truck & Bus şi este un producător de autobuze cu sediul în comuna ilfoveană Ciorogârla, care este deţinută de trei cetăţeni turci, iar firma mamă, potrivit site-ului companiei este BMC Sanayi ve Ticaret A.S. este una dintre cele mai mari fabrici de autovehicule comerciale din Turcia. Infiinţată în 1964, compania fabrică camioane, vehicule comerciale uşoare, autobuze şi motoare Diesel, într-un loc situat la 11 Km de Izmir, al treilea mare oraş al Turciei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu