19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Locatarii blocului N6 au nevoie de noi!
Locatarii blocului N6 au nevoie de noi!

Pe 23 decembrie 2020, în cadrul „Moş Crăciun Galantom 2020”, „Fundaţia Comunitară Galaţi” a lansat campania „Acasă - cel mai de preţ dar”, pentru ajutarea a 12 familii gălăţene prin punerea în siguranţă a blocului N6, afectat de o explozie puternică în urmă cu 2 luni.

Reamintim că pe 29 octombrie 2020, blocul N6 a fost avariat din cauza unei explozii puternice, zguduind centrul oraşului Galaţi. Suflul exploziei s-a propagat, atât pe verticală cât şi pe orizontală, pe o rază de 500 de metri. În urma incidentului, 5 persoane au fost rănite, iar 12 apartamente de la scările 5 şi 6 au fost distruse în proporţie de până la 80%, afectând structura de rezistenţă a blocului. Locatarii au fost evacuaţi, neştiind când se vor putea întoarce acasă.

Locatarii au acum nevoie de 20.000 lei, sumă necesară începerii punerii în siguranţă a blocului. Banii strânşi prin campania „Acasă - cel mai de preţ dar” vor fi folosiţi pentru îndepărtarea molozului din camerele afectate şi cămăşuirea pereţilor afectaţi cu cadre metalice/lemn cu contravântuiri, montate de o parte şi de alta a pereţilor. Aceste cadre vor susţine, pe contur, şi planşeele avariate.

Puteţi ajuta prin donarea unei sume de bani accesând acest link -» http://bit.ly/acasaN6sc5, de asemenea, prin cumpărarea lucrărilor de artă, cărţilor poştale, agendelor, cataloagelor şi felicitărilor realizate de artistul gălăţean Florian Doru Crihană trimiţând mesaj pe pagina de Facebook Art Showroom, dar şi prin promovarea campaniei pe reţele populare de socializare prin redistribuirea linkului de mai sus.


Articole înrudite