14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Magistraţii de la Tribunalul Galaţi continuă protestul
Magistraţii de la Tribunalul Galaţi continuă protestul

Tribunalul Galati a decis prin Hotararea Adunarii Generale nr. 4 din 5 septembrie 2023 să continue protestul  început în luna iunie. 

Astfel, Adunarea generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Galaţi a decis menţinerea acţiunii de protest, constând în suspendarea parţială a activităţii de judecată (cu excepţia cauzelor cu caracter urgent).

Judecătorii continuă protestul ”în contextul existenţei unui deficit acut de judecători, cu consecinţa creşterii semnificative a volumului de activitate, în contextul neîndeplinirii obligaţiei de respectare a ordinelor administrative de salarizare emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în anul 2023, şi văzând propunerile privind noile măsuri fiscale

Magistraţii solicită:

- renunţarea la plafonarea sporului privind condiţiile de muncă grele, vătămatoare sau periculoase;

- renunţarea la dispoziţiile propuse privind prorogarea pentru anul 2024 a plăţii tranşei drepturilor salariale restante planificate în anul 2023 (hotărâri judecătoreşti definitive şi ordine administrative de salarizare);

- plata drepturilor salariale potrivit ordinelor de salarizare emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în anul 2023.

Decizia de continuare a acţiunilor de protest a fost luată cu votul majoritar al celor prezenţi la adunarea generală, respectiv 10 voturi pentru, 6 voturi împotrivă şi o abţinere.


Articole înrudite