Managerul SAJ Galaţi schimbat politic cu un jurist. Ministerul Sănăţăţii neagă schimbarea Recomandat

Miercuri, 08 Iulie 2020 16:00
Publicat în Știrea zilei

O mutarea cel puţin bizară a Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte schimbarea managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Galaţi. Şi asta în plină pandemie, într-un judeţ unde deja numărul infectărilor a ajuns la 1.128, sunt 96 de morţi şi 63 de cadre medicale bolnave din cel mai mare spital, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ (citește și Numărul gălăţenilor infectaţi cu COVID-19 a ajuns la 1.128 și Focar în creştere exponenţială la Spitalul de Urgenţă Galaţi).

Este vorba despre schimbarea doctorului Mihai Polinschi cu consilierul juridic al unităţii. Un ordin de ministrul a ajuns pe fax la SAJ Galaţi şi a anunţat schimbarea. Actualul manager era interimar, trimisese dosarul pentru prelungire, dar ordinul de numire în funcţie a venit pe alt nume. „S-a primit, în cursul zilei de alaltăieri, după-amiază, seară, ordinul de ministru, pe fax, ordin prin care colega noastră, consilier juridic, a fost numită manager interimar. Aceasta este situaţia, astăzi am procedat la predarea - primirea funcţiei şi sperăm ca, în continuare, serviciul nostru să meargă înainte. Ministrul Sănătăţii nu mi-a reproşat nimic, el a fost aici, a venit şi la noi, ştia că am avut o problemă cu o contaminare a mai multor colegi, care erau pozitivi, internaţi, a cerut lămuriri, a fost bine informat. Nu ne-a reproşat nimic la momentul respectiv, ba din contră, domnul prefect m-a anunţat că domnul ministru a fost mulţumit de măsurile care s-au luat pentru stoparea şi izolarea focarului de COVID-19. Zilele acestea se împlinesc 18 ani şi trei luni de când ocupă această funcţie. Nu am ţinut cont de guvernări sau de partidele politice care s-au succedat. Interesul meu şi al echipei a fost ca serviciul să progreseze, atât din punct de vedere profesional, cât şi din punct de vedere material. Lucrul acesta s-a întâmplat, din statisticile noastre vreau să vă spun că suntem în primul sfert dintre serviciile de ambulanţă. Până acum nu am avut sancţiuni, au venit controale, poate un avertisment, lucruri curente, pe care le-am putut regla din mers. În aceste zile s-a încheiat controlul Curţii de Conturi, iar raportul a fost bun, în sensul că nu ni s-a impus nicio măsură“, a precizat dr. Mihai Polinschi, fostul manager al SAJ Galați.

Că e o schimbare politică la mijloc, medicul nefiind membru al vreunui partid, o spune clar unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Galaţi, revoltat de schimbare, într-o postare pe un site de socializare. „În plină pandemie, cu o creştere alarmantă de cazuri în judeţ, stăm fără director DSP. Direcţia a rămas doar cu directorul economic cu drept de semnătură (citește și În continuare interimat la nivelul conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi). În toată ciudăţenia/aiureala asta, ministerul şi-a găsit însă timp să schimbe un profesionist din funcţia de conducere de la ambulanţă, medic ca formare, cu o juristă apropiată politic se pare de un aşa zis lider de partid local. Dacă până şi PNL-ul îşi abandonează propria doctrină de promovarea a meritocraţiei, vă spun cinstit nu mai înţeleg partidul din care fac parte“, a scris pe un site de socializarea dr. Paul Ichim (vezi galeria foto).

Ministrul Sănătăţii nu ştie ce se semnează la el în Minister, sau nu vrea să se ştie

Întrebat despre situaţia de la Galaţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, aflat la Constanţa, neagă schimbarea de la SAJ Galaţi. „Nu am schimbat directorul. La ambulanţa din Galaţi este o evaluare, iar toţi cei care la un moment dat au final de mandat, se fac reevaluări la tot ce înseamnă. Un manager care este pe o perioadă determinată, vine o vreme când se face evaluarea şi atunci aşteptăm alte propuneri“, a declarat, potrivit Ziua de Constanţa, ministrul Sănătăţii. Numai că îl contrazice ordinul de ministru 1249/06.07.2020 semnat de un secretar de stat. Ori nu ştie ministrul ce se semnează în minister ori pur şi simplu a omis să spună adevărul.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu