18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mașinile trec prin apă ca să poată urca pe bacul de la Galați
Mașinile trec prin apă ca să poată urca pe bacul de la Galați

Deoarece cotele apelor Dunării au crescut, acum, pasarelele de acces al mașinilor pe și de pe bac sunt parțial inundate, astfel încât cu foarte mare atenție și doar trecând prin apă mașinile urcă sau coboară la trecerea bacului dintre Galați și Tulcea. Dunărea are debitul mult mai mare ca de obicei, dar înălțarea pasarelor se va decide în funcție de câtă  vreme debitul Dunării va fi în creștere.

"Având în vedere cotele crescute ale apelor Dunării, în zilele următoare, în funcție de posibilități și de prognozele meteo vom stabili ce este de făcut, dacă vom muta sau nu pasarelele și în funcție de disponibilitatea unor macarale și a remorcherului necesare”, a precizat Cosmin Chelbașu, reprezentant Navrom Trecere Bac.

Debitul Dunării la intrarea în țară este mai mare ca de obicei, dar deocamdată pentru navigație nu sunt probleme.

"Un nivel ridicat pentru această perioadă a anului, suntem la început de an m, media multianuală la intrarea în țară în debit este 5200 mc/secundă, astăzi este 9000, totuși prognoza este în scădere. Ne așteptăm în următarele zile să ajungă  la 7000 mc. Într-adevăr nivelurile pentru luna ianuarie sunt destul de ridicate.”, a precizat Adrian Maizel, purtătorul de cuvânt al Navrom Trecere BAC.

463 de cm măsoară Dunărea astăzi la Galați.


Articole înrudite