17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministrul Transporturilor: Dăm startul modernizării Porturilor Brăila şi Galaţi!
Ministrul Transporturilor: Dăm startul modernizării Porturilor Brăila şi Galaţi!

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a anunţat că astăzi, 7 decembrie 2022, a semnat două contracte de finanţare de aproximativ 264 milioane de lei care vor îmbunătăţi capacitatea operaţională a celor două porturi.
Pentru Portul Galaţi a fost alocată suma de 136,94 milioane de lei pentru amenajarea danei Ro-Ro (roll on/roll off) din Port Bazinul Nou, cu scopul de creştere a volumului de mărfuri cu aproximativ 48.000 tone, în primul an de exploatare, reducerea timpilor de încărcare/ descărcare şi creşterea siguranţei în timpul operaţiunilor portuare.
Lucrările au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2023 şi vizează reabilitarea cheurilor de acostare ale danelor 39 şi 40, amenajarea rampei Ro-Ro la dana 41 şi amenajarea cheului între rampa Ro-Ro şi platforma multimodală.
Portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internaţional de mărfuri. Iar pentru creşterea capacităţii de mărfuri a acestui port va fi modernizată  infrastructura portuară şi drumurile de acces interioare.
Lucrările care trebuie finalizate până la sfârşitul anului viitor (2023) vizează modernizarea danelor 26 şi 27 şi amenajarea acestora pentru creşterea capacităţii de mărfuri transportate pe căi navigabile interioare la 260.000 tone/an (până în anul 2030).
„Prin acest proiect Portul Brăila va deveni un motor de creştere economică pentru Regiunile de Dezvoltare Sud-Est şi Nord, inclusiv prin îmbunătăţirea conexiunilor la reţelele TEN-T (Core şi Comprehensive)”, a anunţat ministrul Sorin Grindeanu.


Articole înrudite