Minore din Galaţi şi Vaslui păcălite de "Loverboys" şi trimise la produs în Germania Recomandat

Luni, 26 August 2019 13:25
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus, la data de 25 august 2019, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor P. N., P. C.-C., P. V., A. D. şi L. D., cu vârste cuprinse între 21 şi 53 de ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, în formă continuată. În aceeaşi zi, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatele M. E.-A., în vârstă de 28 de ani (cunoscută cu antecedente penale în Germania) şi P. I.-M., în vârstă de 24 de ani (fără antecedente penale), pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane.

Sumele de bani obţinute se ridică la peste 310.000 de euro

Astfel, în perioada 2014 - iulie 2019, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, inculpaţii au recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda „Loverboy”, trei persoane vătămate minore (una dintre ele diagnosticată cu diabet) pe care prin constrângere psihică şi fizică, prin menţinere în eroare şi şantaj emoţional, limitându-le libertatea de comunicare şi mişcare, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale, pe diferite perioade de timp, în diferite locaţii din Germania. De asemenea, în perioada 2015 - aprilie 2019, inculpaţii au recrutat prin inducere în eroare, utilizând aceeaşi metodă, „Loverboy”, alte cinci victime majore, pe care prin violenţă fizică şi verbală, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale, pe perioade diferite de timp, în diferite locaţii pe raza municipiilor Braşov şi Galaţi precum şi pe teritoriul Germaniei. Sumele de bani obţinute de către membrii grupului din activitatea infracţională au fost stabilite la peste 310.000 de euro. Este de precizat faptul că unele dintre victimele majore şi minore au fost lăsate să revină în România doar în momentul în care inculpaţii au aflat că rudele tinerelor au formulat plângeri la organele de urmărire penală.

Droguri de mare risc, descoperite în urma percheziţiilor

Procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat, la data de 25 august 2019, un număr de 7 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Vaslui, cu ocazia cărora au fost identificate şi ridicate sumele de 1.140 lire sterline şi 52.000 euro, bijuterii de aur, accesorii a unor branduri de lux, un pistol WALTER P22 calibru 9 mm, o sabie, 8 doze de droguri de mare risc şi mijloace materiale de probă (înscrisuri, medii de stocare, etc.). În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea a două autoturisme cu o valoare estimativă de 60.000 euro. La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 17 persoane. În cursul zilei de astăzi, luni, 26 august 2019, inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu