Moş Crăciun a lăsat sania şi renii pentru autobuz

Luni, 23 Decembrie 2013 02:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Moş Crăciun a renunţat pentru o zi la sanie şi reni şi a mers prin oraş cu un autobuz decorat special pentru el şi copiii care l-au aşteptat. Chiar dacă a fost o zi cu ceaţă, prichindeii din Galaţi au aşteptat autobuzul cu nerăbdare. Ştiau nu doar că autobuzul este decorat pentru Crăciun, dar auziseră că nici Moşul nu va lipsi de la întâlnire. Aşa se face că la plecarea din Micro 19, autobuzul era plin ochi de copii, plus părinţii ori bunicii care  îi însoţeau. „Sunt în autobuz ca să vorbesc cu Moş Crăciun. El vine acum aici să se întâlnească cu noi. Ştiu şi un colind pentru el”, a spus Andreea, una dintre fetiţele care îl aştepta cu nerăbdare pe Moş Crăciun. Când autobuzul s-a umplut de copii, a venit şi Moşul, însoţit de ajutoarele de încredere de la Fundaţia Centrului de Initiaţivă Comunitar. De fapt, lor le aparţine iniţiativa acţiunii intitulate „Autobuzul lui Moş Crăciun”. „Este pentru a doua oară când reuşim să îl aducem pe Moş Crăciun mai devreme. Moşul a fost de acord să circule astăzi cu autobuzul, unde se întâlneşte cu copiii, ascultă colinde şi le dă daruri”, a spus Ionuţ Glăvan, directorul Centrului de Initiaţivă Comunitar. 

Autobuzul lui Moş Crăciun va circula în toate zilele de sărbători pe traseul troleibuzului 102 din Galaţi, cel mai lung traseu, ce străbate tot oraşul, şi opreşte in staţiile unde îl aşteaptă părinţii şi copiii. 

Autobuzul a fost pus la dispoziţie gratuit de către Transurb Galaţi. „Ne-am gândit că este un cadou frumos pentru copii, aşa că le-am dat posibilitatea să aibă un autobuz al lui Moş Crăciun, acum, în perioada sărbătorilor. După ce am văzut numărul mare de copii, îmi pare rău că nu am avut la dispoziţie un autobuz mai mare”, a spus Genica Totolici, directorul Transurb Galaţi.  Numai duminică, 350 de copii din autobuz s-au întâlnit cu Moşul, au primit dulciuri şi i-au cântat colinde. Copiii au primit şi insigne pe care scria „Am fost în autobuzul lui Moş Crăciun”. În plus, au profitat de întâlnirea cu Moşul ca să îi reamintesacă să le aducă roboţei, calculatoare sau maşini de curse. Moşul le-a promis că mai vine o dată pe 25 decembrie, şi atunci vor primi copiii cuminţi şi alte cadouri. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu