O nouă infectare cu COVID-19 la Penitenciarul Galaţi Recomandat

Miercuri, 22 Iulie 2020 11:46
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Naţională a Peniteciarelor a anunţat că, marţi, 21 iulie 2020, un angajat al Penitenciarului Mioveni, un angajat al Penitenciarului Galaţi şi doi angajaţi ai Penitenciarului Găeşti au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceştia au exercitat atribuţii de serviciu în sectoarele administrativ şi operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie.

Din primele verificări, în niciuna dintre cele trei unităţi penitenciare, nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor custodiate, acestea fiind monitorizate, în continuare, de către personalul medical. Totodată, în toate cele trei unităţi, s-a acţionat cu echipe de la penitenciarespital, pentru dezinfectarea spaţiilor (căi de acces personal şi deţinuţi, birouri, zone comune).

Angajaţii identificaţi contacţi vor fi scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi înlocuiţi cu personal de rezervă, conform Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar. Administraţiile locurilor de deţinere asigură informarea efectivelor cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaţilor, starea de spirit a deţinuţilor fiind corespunzătoare.

În continuare, se aplică recomandările Direcţiilor de Sănătate Publică competente şi metodologia de intervenţie a sistemului penitenciar, protejarea personalului şi a persoanelor private de libertate constituind o prioritate în acest context epidemiologic.

Articole similare:
- Un nou caz de infectare cu COVID-19 în Penitenciarul Galaţi

- Primul caz de infectare cu noul coronavirus la Penitenciarul Galaţi

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu