O nouă tentativă de omor în Penitenciarul Galaţi Recomandat

Luni, 17 Februarie 2020 16:26
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O nouă tentativă de omor în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. De data aceasta, victima este chiar agresorul care şi-a înjunghiat, la sfârşitul lunii ianuarie, colegul de celulă cu un cuţit confecţionat după gratii - subiectul pe larg aici. Victima, Cătălin Andronache, în vârstă de 31 de ani, din Vrancea, închis pentru omor, a fost lovită de mai multe ori în cap cu o bucată de cornier rupt, cel mai probabil de la pat.

Deţinutul agresat, transportat în stare extrem de gravă la spital

Imediat după conflict, angajaţii penitenciarului au chemat ambulanţa, iar rănitul a fost transportat în stare extrem de gravă la spital. „A avut loc o agresiune între două persoane private de libertate. Personalul Penitenciarului Galaţi a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul uneia dintre persoane, timp în care a fost solicitat sprijinul serviciului de ambulanţă. Deţinutul agresat a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate. În conformitate cu prevederile legale, s a procedat la sesizarea organelor judiciare abilitate pentru efectuarea cercetărilor specifice, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Având în vedere că incidentul face obiectul unei anchete penale, cauzele şi împrejurările producerii incidentului vor fi stabilite de organele judiciare abilitate”, a declarat Simona Cozma, purtător de cuvânt Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. Victima a fost operată pentru a i se salva viaţa. „A ajuns într-o stare gravă, motiv pentru care s-a intervenit chirurgical, în prezent prognosticul este rezervat, e un traumatism cranio - cerebral prin agresiune, e în comă. Cu siguranţă i-a fost pusă viaţa în pericol”, a declarat dr. Ionuţ Băneşanu, Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Victima de acum este agresorul din ianuarie 2020

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi confirmă că victima de acum este agresorul din ianuarie 2020. „În urma examinării persoanei vătămate s-a constatat că aceasta prezintă leziuni traumatice care i-au pus viaţa în primejdie şi pentru a căror vindecare sunt necesare 50-55 zile de îngrijiri medicale (traumatism cranio - cerebal, traumatism cervical - multiple benzi echimotice latero - cervicale dreapta, traumatism toracic anterior drept, traumatism osteo - articular).Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale. Menţionăm faptul că persoană vătămată agresată în împrejurările menţionate anterior este cercetată în prezent de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, faptă comisă tot în incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi în cursul lunii ianuarie 2020”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Agresorul are un trecut plin de fapte penale

Vinovat de agresiune este Miki Mădălin Lupu (foto - sursa foto: ziarul unirea.ro), în vârstă de 27 de ani, care are un trecut plin de fapte penale. Acesta este închis pe viaţă după ce a omorât două persoane, a rănit o altă persoane şi a făcut mai multe tâlhării. A fost condamnat definitv la închisoare pe viaţă de Curtea de Apel Alba Iulia după ce în 2017 a intrat, pe raza municipiului Alba, pentru a tâlhari, într-o gospodărie, a omorât o bătrână de 80 de ani şi i-a rănit fiul în timp ce îi jefuia. Bărbatul are mai multe omoruri şi tâlhării la activ. Acum, bărbatul se va alege cu o nouă infracţiune reţinută în sarcina sa, respectiv o nouă tentativă la omor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu