29 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O parcare modernă de 5 milioane de euro va răsări în Micro 21 în locul vechilor garaje
O parcare modernă de 5 milioane de euro va răsări în Micro 21 în locul vechilor garaje

O parcare supraterană, cu demisol, parter, etaj şi terasă cu spaţii de joacă, va fi realizată în cartierul Micro 21, pe strada Victor Vâlcovici, în zona blocurilor L6, D7 şi D8, în locul vechilor garaje. Construcţie anunţată de Monitorul de Galaţi în articolul "Parcare supraterană cu spaţii de joacă pe acoperiş, în Micro 21".
În urma licitaţiei publice pentru acest obiectiv, oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de Asocierea Consumcoop Galaţi - Moviland Met SRL - Submit SRL. Valoarea contractului este de de 21.757.587,46 lei fără TVA, adică circa 5 milioane de euro + TVA, iar durata este de 24 luni (4 luni pentru proiectare şi 20 de luni pentru execuţia lucrărilor), a anunţat, astăzi, Primăria municipiului Galaţi.
Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi, principalele lucrări vizează: realizarea construcţiei, închideri cu panouri din tablă perforată, învelitoare tip terasă circulabilă, instalaţii interioare şi exterioare de alimentare cu apă şi canalizare, instalaţii de stingere a incendiilor cu hidranţi interiori şi exteriori, instalaţii electrice de iluminat, iluminat de siguranţă, detecţie şi avertizare la incendiu, sistematizare verticală, spaţii de joacă pe acoperiş, sistem automat de parcare, staţii de încărcare pentru vehiculele electrice.
Edilul Ionuţ Pucheanu a precizat, pe Facebook, că această nouă construcţie va avea o suprafaţă desfăşurată de 10.000 de mp şi vizează peste 400 de locuri de parcare: "Vorbim de o construcţie modernă care va avea pe terasă spaţii de joacă pentru copii. Parcarea va fi realizată pe strada Victor Vâlcovici, în zona blocurilor L6, D7 şi D8, în locul vechilor garaje. Construcţia va avea o suprafaţă desfăşurată de 10.000 de mp şi vizează peste 400 de locuri de parcare. Valoarea contractului atribuit în urma licitaţiei publice este de circa 21 de milioane de lei fără TVA, iar durata este de 24 luni (4 luni - proiectare şi 20 de luni - execuţia lucrărilor)".
Astfel de construcţii sunt şi în Bucureşti. În fotografia din deschiderea articolului fiind un exemplu din Sectorul 4 al Capitalei. Parcarea amintită a fost inaugurată în anul 2020.
Articole înrudite