14 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mihai Şora, condus pe ultimul drum cu onoruri militare
Mihai Şora, condus pe ultimul drum cu onoruri militare

Mihai Şora a fost condus astăzi pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsufleţit al filosofului Mihai Şora a fost depus luni seară la Biserica Albă, iar astăzi a fost înmormântat la Citimirul Bellu, a informat Primăria Capitalei. Administraţia Cimitirelor a atribuit un loc de înhumare în Cimitirul Bellu pentru cunoscutul filosof, care a fost înmormântat cu onoruri militare, notează cancan.ro.

Mihai Şora a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 106 ani, iar astăzi a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare. Slujba de înmormântare a început la ora 13.00, iar tinerii au cântat în cor, pentru ultima dată, pentru marele filosof şi eseist.

Zeci de candele au fost aprinse în faţa Muzeului Grigore Antipa din Bucureşti, locul de întâlnire al participanţilor la protestele anticorupţie din Piaţa Victoriei, de la care Mihai Şora era nelipsit. „Vicii din Piaţa Victoriei. Ne vedem la girafă”, este mesajul scris pe una dintre coroanele depuse la Biserica Albă, în semn de recunoştinţă pentru toate eforturile pe care filosoful le-a depus pentru a lupta împotriva corupţiei. Toţi cei care au vrut să-i fie alături pentru ultima dată marelui filosof s-au strâns la Biserica Albă. Apropiaţii şi simpatizanţii lui Mihai Şora au adus flori, au aprins candele şi s-au rugat pentru odihna sufletului său.

Printre cei care au vrut să-i fie alături în această zi se numără şi omul de ştiinţă Constantin Bălăceanu Stolnici (foto ), care a stat de dimineaţă lângă căpătâiul sicriului.

balaceanu rezise

Luiza Palanciuc, soția marelui filosof, a postat un mesaj plin de încărcătură emoţională după ce Mihai Şora s-a stins din viaţă.

„Iubitule (…) Te vor aduce mâine seară, la ora 21, în Biserica Albă – «Biserica inimii mele», cum obişnuieşti să spui, şi te vor aşeza acolo. Iar Biserica inimii tale va rămâne deschisă peste noapte, pentru ca oamenii care te preţuiesc şi vor să-ţi fie aproape să poată veni lângă tine. A doua zi, marţi, la ora 13, va fi slujba înmormântării tale, cu părinţii Mihail, Florian şi Silviu, oameni plini de har, pe care-i iubeşti. Şi cu tinerii din cor, fermecătorul cor al Bisericii Albe, despre care ai povestit de atâtea ori…”, este mesajul postat, duminică seară, pe pagina de Facebook a filosofului, de către soţia lui.


Articole înrudite