OCPI Galaţi anunţă începerea lucrărilor de cadastru GRATUIT în cinci comune din judeţul Galaţi Recomandat

 
Vineri, 29 Iulie 2022 11:20
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Galaţi anunţă începerea lucrărilor de cadastru în cinci comune din judeţul Galaţi. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară se desfăşoară în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF) şi sunt gratuite pentru cetăţeni. Finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020. 

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 297 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de judeţe. ANCPI a semnat contracte de prestări servicii pentru 228 de loturi (care reprezintă 228 de comune) dintre cele 240 atribuite în urma licitaţiei. 

Printre acestea se numără şi cinci comune din judeţul Galaţi: Independenţa (3.404 hectare), Lieşti (6.214 hectare), Munteni (6.892 hectare), Şendreni (1.994 hectare) şi Vânători (4.399 hectare).

În judeţul Galaţi, dintre cele nouă comune care beneficiază de finanţare europeană pentru realizarea cadastrului, două sunt în lucru (Frumuşiţa şi Iveşti). Pentru celelalte două comune care au rămas neatribuite (Barcea şi Beresti-Meria), ANCPI va iniţia o nouă procedură de licitaţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu