13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Paşi procedurali importanţi către amenajarea Parcului Fotovoltaic Tirighina
Paşi procedurali importanţi către amenajarea Parcului Fotovoltaic Tirighina

Municipiul Galaţi, titular al proiectului „Amenajare Parc Fotovoltaic Tirighina”, a anunţat joi că a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru acest proiect, propus a fi amplasat în municipiul Galaţi, zona Barboşi - Sidex T206, P1381/1, T197/1, P1351, judeţul Galaţi.
În plus, municipalitatea a pus în consultarea publică, tot joi, proiectul de hotărâre privind: „Aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal - Parc fotovoltaic Tirighina”. Documentaţia poate fi consultată pe site-ul instituţiei - primariagalati.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, sau la sediul instituţiei din str. Domnească, nr. 54, Biroul Managementul Calităţii, transparenţă decizională, strategii şi politici publice.
Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus consultării publice se pot depune până la data de 01.03.2024, prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituţiei, la secţiunea Transparenţă decizională, ca mesaj în format electronic, pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau prin poştă, la Registratura Generală a instituţiei din Galaţi, str. Domnească, nr. 54.
Zona amplasării „Parcului Fotovoltaic Tirighina” se situează între drumul naţional DN25 Galaţi - Tecuci şi râul Siret, în faţa combinatului Mittal Steel. Zonele învecinate sunt: La nord: Sedii de companii şi Combinatul Siderurgic Liberty Galaţi; La sud: CF Galaţi-Brăila şi localitatea Vădeni; La est: Cartierul Barboşi şi Situl arheologic Tirighina; La vest: localităţile Movileni şi Şendreni. Zona reglementată prin P.U.Z. se află în partea centrală a zonei de studiu şi este ocupată în prezent de groapa de gunoi închisă în 2021, adiacent noii gropi de gunoi conforme standardelor europene (VIDEO AICI).
Despre acest subiect Monitorul de Galaţi a mai relatat în articolul „Groapa de gunoi de la Tirighina transformată în parc fotovoltaic”.


Articole înrudite