Patru aparate performante de radiologie digitală au ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi

Miercuri, 13 Noiembrie 2019 17:43
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patru aparate performante de radiologie digitală au ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi şi sunt montate în această perioadă. Valoarea investiţiei este de 3.212.000 de lei, fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Galaţi.

“Sunt echipamente performante care vor îmbunătăţi modul de investigare şi diagnosticare a pacienţilor cu boli pulmonare. Se va reduce timpul de expunere, acurateţea imaginilor va fi mult mai mare, iar gradul de iradiere va fi mai mic. De asemenea, imaginile obţinute pot fi analizate de către medici în format digital, inclusiv pe telefonul mobil, şi pot fi stocate electronic pentru a urmări evoluţia în timp a afecţiunii pacientului. Medicii au posibilitatea de a realiza expuneri tridimensionale, ceea ce înseamnă că elimină în unele cazuri necesitatea unei investigaţii suplimentare la un computer tomograf. Noile echipamente sporesc gradul de confort al pacienţilor în timpul examinării, fiind dotate cu braţe ajustabile şi masă reglabilă pe trei direcţii”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Aparatele stabilesc în mod automat parametriii necesari pentru realizarea radiografiilor, iar medicii nu mai trebuie sa ajusteze manual braţul mobil al aparatului, acesta fiind acum manevrat din camera de comandă. Trei echipamente vor fi instalate la Spitalul de Pneumoftiziologie Galati, iar cel de-al patrulea va fi montat la Dispensarul TBC din Complexul Francezi. 

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu