08 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Piaţa imobiliară din Galaţi: Creştere importantă a vânzărilor de imobile
Piaţa imobiliară din Galaţi: Creştere importantă a vânzărilor de imobile

Piaţa imobiliară din România are o evoluţie neaşteptată în 2022. Oficialii Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) şi-au exprimat uimirea de fenomenul care ia amploare în aceste vremurile grele. Contrar perioadei de criză economică, tot mai mulţi români s-au decis să investească în acest domeniu.

Noile date statistice demonstrează că românilor nu le este teamă să investească pentru confortul propriu. Aceştia vor case şi apartamente mai mult ca oricând. Potrivit unui comunicat al ANCPI, „în luna martie 2022 au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 72.123 de imobile, cu 13.460 mai multe faţă de luna februarie. Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul tranzacţiilor în luna martie este cu 9.232 mai mare faţă de perioada similară a anului 2021”.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în martie 2022, în Bucureşti - 14.423, urmat de Ilfov - 4.626 şi de Cluj (4.035). La polul opus se află Călăraşi - 456, Covasna - 459 şi Sălaj - 485, fiind judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă.

Galaţiul se situează pe locul 14 în topul judeţelor în funcţie de vânzări, cu 1.489 de imobile vândute numai în luna martie 2022.

Astfel, în judeţul Galaţi, din totalul de 1.489 de imobile vândute în luna martie 2022, 651 au fost terenuri agricole extravilane, 20 - terenuri extravilane neagricole, 335 - intravilan cu construcţii, 178 - intravilan fără construcţii şi 305 - unităţi individuale. Ceea ce înseamnă că gălăţenii au preferat terenurile agricole extravilane, iar în privinţa locuinţelor, au preferat casele (intravilan cu construcţii) mai mult decât apartamentele (unităţi individuale).

Pe primele trei luni ale acestui an, judeţul Galaţi, vânzările de imobiliare au înregistrat o dinamică de 3707 unităţi.

Aceste cifre demonstrează că pandemia şi războiul din Ucraina, creşterile masive de preţuri nu au afectat piaţa imobiliară din ţara noastră, ba chiar au impulsionat-o.

Articole înrudite