Poliţia Locală Galaţi anunţă amenzi grele în sezonul rece Recomandat

Sâmbătă, 28 Decembrie 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţia Locală Galaţi a anunţat că de începutul lunii decembrie 2019 şi până la sfârşitul lunii februarie 2020, la nivelul instituţiei se va derula Planul de măsuri „Hibernal 2019 - 2020”. Acesta are ca obiectiv principal înlăturarea efectelor naturale pe perioada anotimpului rece şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă în rândul participanţilor la traficul rutier pe raza de competenţă. Poliţia Locală Galaţi este pregătită să intervină în teren, în situaţii speciale, cu un total de 153 de poliţişti locali de la ordine publică/intervenţie rapidă, siguranţă rutieră şi 17 autoturisme de serviciu.

Practic, măsurile legale întreprinse de Poliţia Locală Galaţi au drept scop funcţionarea normală a instituţiilor statului, asigurarea fluenţei circulaţiei pe drumurile publice de pe raza teritorială de competenţă, atât în timpul cât şi după producerea efectelor fenomenelor naturale, reducerea riscului producerii de decese din cauza hipotermiei în rândul persoanelor vulnerabile, fără adăpost, precum şi indentificarea locurilor unde se adăpostesc temporar, în vederea prevenirii incendiilor cauzate de sursele improvizate de încălzire pe care aceştia le folosesc şi limitarea vătămărilor corporale a cetăţenilor ce au ca principală cauză neîndepărtarea de către persoanele responsabile a poleiului, zăpezii sau a ţurţurilor de pe trotuare şi căi de acces. În activitatea de menţinere a climatului de ordine publică şi siguranţă a tuturor participaţilor la traficul rutier, Poliţia Locală Galaţi cooperează cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost în vederea asigurării de asistenţă medicală sau găzduire şi cu administratorul drumului, pentru menţinerea infrastructurii rutiere în condiţii optime de trafic.

Identificarea persoanelor fără adăpost este un punct important în cadrul acestui Plan de măsuri. Cei găsiţi într-o asemenea situaţie vor fi internaţi la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galaţi. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influenţa substanţelor toxice, acestea vor fi iniţial internate la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”. Poliţia Locală Galaţi precizează că persoanele fără adăpost găsite în stradă, pot fi internate doar cu acordul lor.

Pe perioada anotimpului rece, oamenii legii atrag atenţia şi asupra faptului că, cetăţenii municipiului, persoane fizice şi juridice, asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituţii publice, după oprirea intemperiilor, trebuie să îndepărteze zăpada şi gheaţa, ţurţurii, de pe trotuare, acoperiş, din faţa imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. Conform prevederilor HCL 260/2018, persoanele care nu curăţă zăpada şi gheaţa din preajma locuinţelor, dintre blocuri sau din faţa spaţiilor comerciale pe care le administrează riscă sancţiuni cuprinse între 500 - 1.500 lei. De asemenea, în preajma sărbătorilor de iarnă, pe linie de comerţ, în atenţia poliţiştilor locali se vor afla comercianţii de articole pirotehnice, dar şi agenţii economici sau persoanele fizice care scot la vânzare brazi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu