29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PREMIERĂ: O femeie la conducerea Combinatului Siderurgic LIBERTY Galaţi
PREMIERĂ: O femeie la conducerea Combinatului Siderurgic LIBERTY Galaţi

LIBERTY Steel Group a desemnat-o pe Aida Nechifor (foto ↑) în funcţia de Director General al Combinatului Siderurgic LIBERTY Galaţi. Aida - care lucrează în Combinat de 20 de ani - este prima femeie care vine la conducerea unităţii în cei 55 de ani de istorie a unităţii. Ea este şi prima femeie în fruntea unui producător de oţel din România. Aida va avea şi responsabilităţi de conducere a LIBERTY Skopje, o unitate din Macedonia de Nord, se arată într-un comunicat al LIBERTY.

Aida, care a fost anterior Director Financiar al Combinatului şi membru în Comitetului de Conducere din decembrie 2018, s-a alăturat companiei în 2001. Iniţial, a lucrat ca economist, înainte de a conduce echipe de vânzări, contabilitate, raportare financiară, planificare şi analiză. Este absolventă a Facultăţii de Administrare Economică şi Afaceri a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Prasanta Kumar Mishra, care fusese numit Manager General Interimar în februarie 2021, este desemnat Director Executiv al LIBERTY Galaţi. Din această poziţie, Prasanta va continua să lucreze îndeaproape cu Aida pentru a conduce operaţiunile, proiectele şi aspectele tehnice ale activităţii de producţie a Combinatului şi pentru a continua proiecte-cheie de dezvoltare strategică, precum cuptoarele cu arc electric, instalaţia de reducere directă a fierului şi mini-laminorul de benzi la cald integrat un cuptor cu descărcare în arc electric, potrivit comunicatului citat.

„Sunt încântat să îi atribui Aidei acest rol important deoarece cred că ea poate şi va fi o inspiraţie extraordinară pentru dezvoltarea Galaţiului şi pentru industria siderurgică românească, la scară mai largă. De la începutul anului, ea, cu susţinerea lui Prasanta, a condus echipa de la Galaţi cu calm şi eficienţă pentru a obţine, constant, rezultate excelente. Consider că poate coordona acum echipa pentru a continua eforturile de a creşte nivelurile de producţie 3 milioane de tone de oţel pe an, de la circa 2 milioane anul trecut, precum şi de a accelera planurile ambiţioase ale Combinatului de a deveni neutru de carbon până în 2030”, a declarat Paramjit Kahlon, CEO Primary Steel and Integrated Mining, LIBERTY Steel Group.


Articole înrudite