Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea: "În maxim două-trei săptămâni se va semna contractul de finanţare pentru Centura Galaţiului" Recomandat

Luni, 18 Februarie 2019 16:11
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni s-au întrunit luni, 18 februarie 2018, în cadrul unei şedinţe extraordinare pentru a aproba o hotărâre a Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi ce priveşte Centura Galaţiului. Este vorba despre modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Galaţi nr. 42, din 14 martie 2018, privind completarea Hotărârii Consiliului Judeţean nr. 268, din 19 decembrie 2017, privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes judeţean "Extindere şi modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galaţi". Modificarea a fost impusă de faptul că reprezentanţii finanţatorului au solicitat ca partenerii proiectului, prin organismele sale deliberative (Consiliul Judeţean Galaţi şi Consiliul Local al municipiul Galaţi), să aprobe funcţionalitatea traseului aferent proiectului şi pentru tronsoanele unde sunt efectuate lucrări din surse de finanţare, altele decât cele ale POR 2014-2020, mai exact şi investiţiile realizate cu finanţare din bugetele proprii aşa cum este cazul tronsonului de la km 6+800 la km 7+040, cuprins între intersecţia bulevardul George Coşbuc cu strada Alexandru Măcelaru şi intersecţia strada Alexandru Măcelaru cu strada Tunelului, care a fost modernizat şi reabilitat cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Local al municipiului Galaţi.

"În două-trei săptămâni maxim semnăm contractul de finanţare pentru Centură. În paralel, se desfăşoară procedura de verificare a ofertelor primite în cadrul licitaţiei privind proiectarea şi execuţia variantei ocolitoare a municipiului Galaţi, pentru că pe 14 noimebrie 2018 a fost data limită de primire a ofertelor. Au fost 4 ofertanţi însumând 24 de firme care au participat la licitaţie unele dintre ele din mai multe ţări precum Bulgaria sau Italia. În momentul de faţă, Centura este în linie dreaptă şi urmează achiziţia serviciilor unei societăţi care să facă evaluarea pentru exproprieri. După ce se încheie şi procedura licitaţiei pentru proiectare şi execuţie, câştigătorul va avea la dispoziţie 6 luni să facă proiectarea. Eu sper totuşi să termine mai repede pentru ca în 2019 să înceapă lucrările de execuţie pentru Centura Galaţiului", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Citeşte pe aceeaşi temă şi:

- Patru oferte depuse pentru construirea Centurii Galaţiului

- Se caută constructor pentru Centura Galaţiului

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu