19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prima jandarmeriţă cu origini 100% asiatice lucrează la unitatea din Galaţi
Prima jandarmeriţă cu origini 100% asiatice lucrează la unitatea din Galaţi

Prima jandarmeriţă cu origini 100% asiatice lucrează la unitatea din Galaţi.
"Cu origini sută la sută asiatice, colega noastră, Cristina Tudorache (foto ↑↓), se consideră o româncă cu accent moldovenesc.
Cristina s-a născut din părinţi chinezi, dar a fost adoptată, încă de la naştere, de o familie de români. Părinţii biologici locuiesc în China şi, în urmă cu 25 de ani, când s-a născut Cristina, se aflau în România, mai exact în Galaţi, pentru a pune bazele unei afaceri.
Acela a fost momentul când Cristina a ajuns în braţele a doi oameni extraordinari, care au crescut-o frumos şi cărora astăzi le spune mamă şi tată, aşa cum ne mărturiseşte chiar ea.
«Aspectul meu este diferit faţă de cel al oamenilor din jurul meu, dar asta nu a făcut decât să mă ambiţionez mai tare, să muncesc mai mult şi să îmi stabilesc obiective măreţe.»
Unul dintre obiective l-a şi atins. A visat de mică să fie cadru militar, să îmbrace uniforma militară, iar în urmă cu aproape doi ani, Cristina a devenit colega noastră. Lucrează la Jandarmeria Galaţi, unde, spunea ea, a fost primită cu deschidere, colegii oferindu-i tot sprijinul încă de la început.
«Pentru mine, portul uniformei militare reprezintă un mod de viaţă. Pe viitor, îmi doresc să particip la misiuni internaţionale, iar prin asta să demonstrez devotamentul faţă de ţara care m-a adoptat şi în care mă simt acasă: România.»
Deşi nu a ajuns până acum în China, Cristina ne spune că se simte legată de cultura asiatică şi, mai ales, de gastronomie. Îi place mâncarea chinezească pe care o şi găteşte cu mare plăcerea pentru întreaga familie. Şi-a propus, şi speră să reuşească în scurt timp, să înveţe limba chineză şi să ajungă în ţara în care îşi are rădăcinile, unde să vorbească despre România ca despre locul unde sufletul ei s-a înrădăcinat", transmite, pe Facebook, Jandarmeria Română.

332262090 598205665511829 5570707284007620815 n


Articole înrudite