30 NOIEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria a scos la licitaţie studiul de fezabilitate pentru tunelul pe sub Dunăre
Primăria a scos la licitaţie studiul de fezabilitate pentru tunelul pe sub Dunăre

Primăria Galaţi a scos ieri la licitaţie contractul estimat la 10 milioane de euro fără TVA pentru realizarea studiului de fezabilitate care vizează realizarea a două tuneluri pe sub Dunăre, de câte 1.7 kilometri fiecare, care vor face legătura între municipiul Galaţi şi malul drept al Dunării, în localitatea Brătianu din judeţul Tulcea.

Fiecare dintre cele două tuneluri de sub Dunăre va avea două linii pe sens. 

"Scopul contractului este de a obţine aprobarea unui contract de finanţare a investiţiei fie prin atragerea sectorului privat într-un contract de parteneriat public-privat sau concesiune, fie prin apelarea la cofinanţarea din fonduri europene din sursele şi prin mijloacele permise de regulamentele europene şi naţionale aferente perioadei de programare 2014-2020 sau prin orice altă metodă de finanţare", precizează municipalitatea Galaţi în anunţul de intenţie publicat pe SEAP.

Consiliul Local a aprobat realizarea studiului de fezabilitate cu anumite condiţii. Astfel, cel care va câştiga licitaţia pentru studiul de fezabilitate, va trebui să asigure şi crearea unei societăţi care să construiască aceste tuneluri şi care să asigure finanţarea cu posibilitatea realizării unui parteneriat public privat sau cu atragerea de fonduri europene.

Articole înrudite