03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria Galaţi cesionează partea de lucrări asumată pentru Centura Mică a Galaţiului
Primăria Galaţi cesionează partea de lucrări asumată pentru Centura Mică a Galaţiului

Pe ultima sută de metri a şedinţei Consiliului Local Galaţi, desfăşurată joi, 27 ianuarie 2022, a fost introdus un proiect de hotărâre care prevede "cesiunea contractelor aferente proiectului Extindere şi modernizare Drum Centură varianta ocolitoare – deviere utilităţi de către Municipiul Galaţi către Judeţul Galaţi". Consilierii locali au votat în unanimitate această propunere care va uşura bugetul local cu circa 10 milioane de lei.

În cadrul şedinţei, primarul Ionuţ Pucheanu a explicat că în acest fel lucrările pe care şi le asumase că le va face municipalitatea, precum devierea unor reţele de utilităţi, reabilitarea unor trotuare etc., vor trece în sarcina Consiliului Judeţean Galaţi. Din suma totală de 16 milioane de lei, cât însumează valoarea totală a lucrărilor ce reveneau Primăriei Galaţi, până în prezent s-au realizat o parte, în cuantum de circa 6 milioane de lei. Restul, de aproape 10 milioane de lei, va trece către CJ Galaţi, ceea ce înseamnă degrevarea bugetului local cu această sumă, a explicat Ionuţ Pucheanu, menţionând faptul că este vorba despre sume neeligibile în cadrul proiectului cu finanţare europeană.

Motivele pentru care s-a luat această decizie sunt prezentate în raportul de specialitate aferent proiectului de hotărâre sunt:
- Dificultăţile inerente în coordonarea celor două proiecte de mare anvergură;
- Lipsa resurselor financiare ale UAT Municipiul Galaţi care pot duce la sincope în dezvoltarea proiectului "Extindere şi modernizare Variantă Ocolitoare";
- Importanţa strategică pentru judeţul Galaţi a acestui proiect.

Contractele cesionate sunt:
- Contract de proiectare şi execuţie încheiat cu Asocierea Gendav SRL, RBX Electric Flash Led,  SGM Contractor SRL, SC Alitec Solution SRL şi Genymar 2008 SRL;
- Contract de supervizare a lucrărilor încheiat cu SC Gealin SRL.

Aprobarea cesiunii de către Consiliul Judeţean Galaţi urmează să fie aprobată în şedinţa din data de 31 ianuarie 2022.


Articole înrudite