Pas decisiv către avizarea Legii privind interzicerea centralelor de apartament Recomandat

Vineri, 28 Ianuarie 2022 08:07
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a ieşit public cu afirmaţia că săptămâna viitoare va prezenta coaliţiei un draft al legii privind eliminarea centralelor de apartament. Dacă propunerea va fi susţinută de coaliţie, proiectul de lege va intra pe circuitul de avizare.

„Centralele de apartament existente nu pot fi afectate de nicio reglementare legală şi nici retroactiv nu se mai poate face mai nimic sau este foarte greu să revenim la sisteme centralizate acolo unde toţi s-au debranşat şi fiecare apartament are propria centrală”, a spus ministrul Mediului la Europa FM care a mai precizat că pentru case individuale se va merge în continuare pe centrale individuale.

„Eu mă bucur nespus de mult că sunt oraşe care deja gândesc la fel ca Ministerul - Clujul, Braşovul. În aceste oraşe sunt decizii luate de municipalitate fără să fie obligatorie, stabilită prin lege. Săptămâna trecută, domnul primar Boc m-a anunţat că în Consiliul Municipal s-a luat această decizie şi toate construcţiile care au mai mult de şase apartamente are obligaţia de a monta centrală comună”, a afirmat Tanczos Barna.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu